Meksika arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi Çanakkale'de yaşatılacak - Son Dakika
Yaşam

Meksika arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi Çanakkale'de yaşatılacak

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Adıyaman'da hayatını kaybeden Meksika'nın arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi Çanakkale'de bir parka verildi. Proteo, Türkiye'deki son görevini yerine getirdi.

04.10.2023 14:16  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi Çanakkale'de yaşatılacak

Meksika'nın arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi Çanakkale'de parka verildi

ÇANAKKALE - Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Adıyaman'da arama kurtarma çalışmaları sırasında ölen Meksika'nın arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde bir parka verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yardım faaliyetleri için Meksika'dan Türkiye'ye gelen 150 kişilik ekipte yer alan arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi Çanakkale'de yaşayacak. Arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Adıyaman'da arama kurtarma çalışmaları sırasında ölen Meksika'nın arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi bir belediye tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde bir parka verildi. Meksika'nın arama kurtarma köpeği Proteo'nun isminin yer aldığı parkın açılışı gerçekleştirildi.

Son görev yeri Türkiye oldu

6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında aktif rol alan özel eğitimli köpeklerden olan ve hassas burnu ile 3 kişinin enkazdan canlı olarak çıkarılmasına yardımcı olan Proteo isimli köpek, 12 Şubat'ta Adıyaman'da hayatını kaybetmişti. 2015'te Guatemala'da yaşanan toprak kayması, 2016'da Ekvador'da ve 2021'de Haiti'de gerçekleşen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan Proteo, Mexico City'deki bir askeri polis tugayının üyesiydi. 4 aylıkken başlayan eğitimlerle arama kurtarma, narkotik ve patlayıcı madde tespiti konusunda uzmanlaşan Proteo'nun 9 yıl 8 aylıkken katıldığı son görevin adresi Türkiye oldu.

Meksika arama kurtarma köpeği Proteo\'nun ismi Çanakkale\'de yaşatılacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Meksika arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi Çanakkale'de yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement