Minik Cemal'in Yaşamı Elektriğe Bağlı - Son Dakika
Yaşam

Minik Cemal'in Yaşamı Elektriğe Bağlı

Minik Cemal\'in Yaşamı Elektriğe Bağlı

Kas hastalığından dolayı felçli olarak makineye bağlı yaşayan 1.5 yaşındaki Cemal Altan'ın, elektriğin kesilmesi durumunda hayatını kaybedeceği belirtildi.

13.12.2013 14:52

Kas hastalığından dolayı felçli olarak makineye bağlı yaşayan 1.5 yaşındaki Cemal Altan'ın, elektriğin kesilmesi durumunda hayatını kaybedeceği belirtildi.

Siirt'te yaşayan Aziz ile Leyla Altan çiftinin çocuğu Cemal Altan, yaklaşık 1 yıldır kas hastası olarak makineye bağlı yaşıyor. Çal Mahallesi'nde çok kötü şartlarda yaşayan aile, çocuklarının sağlık sorunları yüzünden Kooperatif Mahallesi'nde bir apartmanın giriş katına yerleşti. Tek gözlü evde yaşayan ailenin en büyük korkusu, elektriklerin kesilmesi durumunda çocuklarının bağlı olduğu makinenin çalışmayacak olması. Elektrikler kesileceği korkusuyla geceleri uyuyamadığını belirten anne Leyla Altan, "Çocuğum 6 aylık iken kas erime hastalığı başladı. 1 yıldır, 3 ayrı cihaza bağlı olarak yaşıyor. Benim de kalp kapakçıklarımda çürüme var, en kısa sürede Ankara'da ameliyat olmam gerekiyor. Maddi durumumuz kötü olduğundan ameliyat olamıyorum. İlaçlarım pahalı olduğundan dolayı da alamıyorum. Evladım kas hastası, makineye bağlı olarak yaşıyor. Elektrikler kesildiğinde, makine çalışmayacak diye geceleri gözüme uyku girmiyor. Yetkililerden destek bekliyorum" dedi.

ALTAN AİLESİ KAPICILIK YAPARAK GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Mahalle sakinlerinden Nuri Sütçü, ailenin sağlık sorunlarına imkanlar ölçüsünde destek olduklarını belirtti. Sütçü, "Ailenin oturması için sitede kalacak yer verdik. Aile reisi Aziz Altan'a, çocuklarına bakabilmesi için apartmanda iş verdik. İlaçlarının temini için site sakinleri olarak kendi aramızda yardımlarda bulunmaya çalıştık. En son Diyarbakır'a kontrole gitmesi için yol parasını apartman sakinleri olarak topladık. Bizim de imkanlarımız bunu gerektiriyor. Ailenin en büyük korkusu, elektrik kesintisi yaşanırsa bunun sonucu olarak cihazın çalışamayacak olmasıdır. Yetkililerden aileye yardımcı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

"SİİRT'TE SIK SIK ELEKTRİK KESİLİYOR"

Çocuklarından diğerinde görme sorunu olduğunu belirten baba Aziz Altan, çocuğu için çok endişeli olduğunu ifade etti. Altan, "Ben de merak içindeyim. Elektrik kesildi mi, oğlum iyi mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Çünkü biliyorum, elektrikler Siirt'te sık sık kesiliyor. Elektrik kesildiğinde cihazların çalışamayacak olması beni çok düşündürüyor. Ömrü cihaza mahkum olan çocuğumuz için hayırseverlerden destek bekliyoruz" şeklinde konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Minik Cemal'in Yaşamı Elektriğe Bağlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement