Ölümün Kıyısından Döndü - Son Dakika
Yaşam

Ölümün Kıyısından Döndü

Ölümün Kıyısından Döndü

Isparta’da uğradığı bıçaklı saldırıda kalp zarı yırtılarak kalbinde delik açılan 27 yaşındaki Önder Ay, Isparta Devlet Hastanesi’ne bir saatlik operasyonun ardından hayata döndürüldü.

04.02.2014 13:18

Isparta'da uğradığı bıçaklı saldırıda kalp zarı yırtılarak kalbinde delik açılan 27 yaşındaki Önder Ay, Isparta Devlet Hastanesi'ne bir saatlik operasyonun ardından hayata döndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz pazar akşam saatlerinde uğradığı bıçaklı saldırıda kalp zarı yırtılarak kalbi delinen 27 yaşındaki Önder Ay, arkadaşının yardımıyla getirildiği Isparta Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Sedat Güneş ve Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Harun Düver tarafından ameliyat edildi. Ay, bir saat süren operasyon sonucunda hayata döndü.

Ameliyat sonrası kendini iyi hissettiğini anlatan Ay, "Her şey aniden oldu. Bağrımda sıcaklık hissettim. Bağrımı elimle tuttum. Yanımda arkadaşım vardı. Hemen taksiye atlayıp hastaneye geldik. Ameliyata aldılar. Doktorlarımdan Allah razı olsun. Hayatta kaldığım için çok mutluyum" dedi.

"ÖLÜMÜN SINIRINDA BİR VAKA"

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Harun Düver ise, hastanın kendilerine başvurduğunda halk arasında 'iman tahtası' denilen kemiğin bıçaklandığını belirterek, "Bıçağın ucu kalbe kadar ilerlemiş. Kalpte delik açmış. Hastanın hayati tehlikesi olduğundan ameliyata aldık. Kalp zarı ve kalbi delinince ölüm sınırına gelmiş bir vaka olduğunu gördük. Ameliyatla deliği kapattık. Kanamayı durdurduk. Bu tür bıçak yaralanmaları, özellikle kalbi delen yaralar ölümcül olabilmektedir. Hastamızın yaşaması bizi çok mutlu etti. Bıçak biraz daha derine inseydi, o zaman oradaki büyük damarı kesmiş olacaktı. Belki de hastamız hastaneye bile yetişemeyecekti. Allah onun yanında olmuş. Bıçağın seviyesi yukarıda kalınca ameliyatla kurtuldu" dedi. 27 yaşındaki mermer işçisi gencin bir ay sonra her türlü işi yapabileceğini belirten Dr. Düver, "İş hayatına dönmesi 1,5-2 ayı bulabilir ama bir sorun yaşamadan hayatına kaldığı yerden devam edecek" diye konuştu.

Bu tür yaralanmalarda hızlı hareket etmenin ve ilk yardımın önemine değinen Dr. Düver, şunları söyledi:

"Bıçaklanmanın yeri ve derinliği bizim için önemli. Kalbe yakın bölge olduğunda acilen hastanın tetkiklerinin yapılıp ameliyat edilmesi gerekiyor. Çünkü bu yaralanmalarda kan kaybı çok hızlı oluyor. İlk yapılması gereken bıçaklanan bölgenin elle tamponize edilmesidir. Baskılı pansuman yapılamasıyla tedbir almak mümkün." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ölümün Kıyısından Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement