Organ Bağışının Önemi Anlatılacak - Son Dakika
Yaşam

Organ Bağışının Önemi Anlatılacak

Organ Bağışının Önemi Anlatılacak

İl Sağlık Müdürü Dr.Yusuf Köksal, organ bağışının öneminin Samsunlulara çeşitli aktiviteler ve hastanelere açacakları stantlarla anlatacaklarını söyledi.
Organ bağışının önemine değinen İl Sağlık Müdürü Dr.

06.12.2013 11:54

İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, organ bağışının öneminin Samsunlulara çeşitli aktiviteler ve hastanelere açacakları stantlarla anlatacaklarını söyledi.

Organ bağışının önemine değinen İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Sağlık İl Müdürlüğümüz organ bağışı talebini arttırmak üzere organ nakli ve bağışı konusunda çeşitli faaliyetler içerisine girilmiştir. Özellikle vatandaşlarımızın görebileceği yerlere çeşitli dövizler asılarak, alışveriş merkezleri ve vatandaşlarımızın yoğun gittiği yerlerde stantlar açılacaktır. İlimizde görsel ve yazılı basınımızın destekleriyle çeşitli spot filmler eğitim programları yapılacak, broşür ve dokümanlarla vatandaşlarımızın organ bağışına karşı duyarlı hale gelmesine katkı sağlayacağız. Ayrıca doktorlarımız ve sağlık personelimize eğitimler verilerek organ bağışının artırılmasına önem verilecektir" dedi.

Organ bağışının önemini anlatmak için hastanelere de organ bağışı stantları açıklarını belirten Köksal, "Vatandaşlarımızı organ bağışına teşvik etmeye çaba gösteriyoruz. Dün Gazi Devlet Hastanesi'nde bu stantları açtık ve tüm hastanelerimizde de açmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın kurulan stantlardan ve sağlık kuruluşlarımızdan organ bağışı ile ilgili bilgi almalı ve organ bağışında bulunmalılar" diye konuştu.

Gazi Devlet Hastanesi'nde açılan organ bağışı stant açılışına İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Organ Nakli Bölümü Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, Hastane Yöneticisi Dr.Yılmaz Dündar, Hastane Başhekimi Dr.Musa Çilingir, doktorlar, hemşireler ve hasta yakınları katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Organ Bağışının Önemi Anlatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement