"Ambulans Geç Geldi" İddiasına Yalanlama - Son Dakika
Yaşam

"Ambulans Geç Geldi" İddiasına Yalanlama

"Ambulans Geç Geldi" İddiasına Yalanlama

Eskişehir Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, Eskişehir Devlet Hastanesi önünde meydana gelen trafik kazasında yaralanan motosiklet sürücüsüne müdahale eden 112 ekibinin yaklaşık 20 dakika geç geldiği yönündeki haberleri yalanladı.

10.09.2014 17:46

Eskişehir Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, Eskişehir Devlet Hastanesi önünde meydana gelen trafik kazasında yaralanan motosiklet sürücüsüne müdahale eden 112 ekibinin yaklaşık 20 dakika geç geldiği yönündeki haberleri yalanladı. Dr. Mumcu, ekiplerin 4 dakika içinde olay yerinde olduğunu savundu.

Dr. Ali Mumcu, sabah saatlerinde Eskişehir Devlet Hastanesi önünde meydana gelen trafik kazasında, 112 ambulansının olay yerine 20 dakika geç gittiğine dair internet sitelerine düşen haberin ardından incelemelerde bulunduğunu belirtti. 112 Acil Sağlık ekiplerinin, Eskişehir 112 Komuta Kontrol Merkezi'nce yönlendirildikten sonra 4 dakika içinde olay yerine ulaştıklarını ifade eden Dr. Mumcu, "Bugün internet sitelerine motosiklet kazasında Eskişehir 112 ambulansının olay yerine yaklaşık yarım saatte ulaştığına dair bir haber düştüğünü gördük. Bunun üzerine arkadaşlarımızla birlikte konu hakkında yaptığımız incelemede sabah 08.00 civarında Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'nda tramvay durağında bir motosiklet kazası olduğunu ve 112'ye bir yardım çağrısı geldiğini tespit ettik. Çağrının saat 08.18.59'da geldiği kayıtlarımızda var. Çağrı üzerine 112 Komuta Kontrol Merkezi'ndeki arkadaşlarımızın 08.19.17'de, yani çağrı geldikten yaklaşık 15 saniye sonra ekibe olayı bildirdikleri, ekibin ise 08.20.12'de, yani yaklaşık 59 saniye içinde hareket ettiği ve olay yerine 4 dakika içinde ulaşarak hastayı alarak en yakın hastane olan Eskişehir Devlet Hastanesi'ne ulaştırdıkları tespit edilmiştir" dedi.

Herhangi bir gecikme, müdahaleye geç başlama gibi bir durum olmadığını kaydeden Dr. Mumcu şunları kaydetti:

"Ekiplerimizin olay yerine yarım saatte ulaşması, geç kalması ya da Devlet Hastanesi yakınındaki bir kazaya müdahale edilmemesi gibi bir durum yoktur. Normalde 112 ekiplerinin şehir içi vakalarda 10 dakikada, kırsal vakalara ise 30 dakikada ulaşması gerekmektedir. Ekiplerimiz de 4 dakika içinde olay yerine ulaşmış ve müdahale etmişlerdir. Giden ekibimiz de Otogar konuşlu Merkez 2 No'lu 112 istasyonumuzdur. Haberlerde belirtildiği gibi herhangi bir gecikme, müdahaleye geç başlama gibi bir durum yoktur. 112'deki arkadaşlarımız yine fedakarca görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 'Ambulans Geç Geldi' İddiasına Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement