Sonbahar Ekinoksu Google Doodle Yapıldı. - Son Dakika
Yaşam

Sonbahar Ekinoksu Google Doodle Yapıldı.

Sonbahar Ekinoksu Google Doodle Yapıldı.

Sonbahar Ekinoksu, Google tarafından Doodle yapıldı.

23.09.2015 13:54


Sonbahar Ekinoksu, Google tarafından Doodle yapıldı. Google özel günler için tasarladığı Doodle'larına yenisini ekledi ve Sonbahar Ekinoksu'nu Doodle yaptı. Gündüz ile gecenin eşit olduğu 23 Eylül günü yaşanan, Sonbahar'ın başlangıcını simgeleyen Sonbahar Ekinoksu hakkında tüm detayları sizler için hazırladık.



Sonbahar ekinoksu ile birlikte Google sonbahara merhaba dedi. Peki sonbahar ekinoksu ne demek? 23 Eylül, sonbahar ekinoksunda neyi ifade ediyor. Sonbahar ekinoksu hakkında tüm detaylar haberimizde..



23 Eylül, Sonbahar'ın ilk günü olarak kabul edilir ve ekinoks olarak adlandırılır.Sonbahar Ekinoksu'nun yaşandığı gün Kuzey ve Güney Yarım Küre , güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°lik açı ile düşer. gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Küre’de geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlar.



Sonbahar Ekinoksu nedir?



23 Eylül Durumu: Kuzey ve Güney Yarım Küre , güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°lik açı ile düşer. gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Küre’de geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlar. Güney Yarım Küre’de ise tam tersi olur. Bu tarih Kuzey Yarım Küre’de Sonbahar, Güney Yarım Küre’de İlkbahar başlangıcıdır. Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz birbirine eşit olur. Bu tarih Kuzey Kutup Noktası’nda 6 aylık gecenin, Güney Kutup Noktası’nda ise 6 aylık gündüzün başlangıcıdır.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Yaşam Sonbahar Ekinoksu Google Doodle Yapıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement