UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan yalıçapkını Tatvan'da bitkin halde bulundu - Son Dakika
Yaşam

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan yalıçapkını Tatvan'da bitkin halde bulundu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde renkleri ve parlaklığı ile dikkat çeken yalıçapkını kuşu bitkin halde bulundu. Kuş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bitlis Şube Müdürlüğü tarafından tedavi edilecek.

20.10.2023 08:55  Güncelleme: 08:58

Yalıçapkını, Tatvan'da bitkin halde bulundu

UNESCO tarafından koruma altında alınan yalı çapkını Tatvan'da bitkin halde bulundu

BİTLİS - UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan yalıçapkını kuşu, Bitlis'in Tatvan ilçesinde bitkin halde bulundu.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde renkleri ve parlaklığı ile dikkat çeken yalıçapkını kuşu bitkin halde bulundu. Kale Mahallesi'nde feribot işletmesi çalışanlarından Cüneyt Aksoy ve Murat Güllübardak tarafından yalıçapkını kuşu yorgun bir halde iskelenin yanında bulundu. Kuşu alan Aksoy, "Kuşu bulduğunuzda maalesef uçamıyordu. Kediler yemesin diye muhafaza altına aldık. Tekrar uçar diye bekledik ama yorgun olduğu için uçamadı. Bunun üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Bitlis Şube Müdürlüğünü aradık. Sağ olsunlar hemen ilgilendiler" dedi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan yalıçapkını kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bitlis Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavisi yapılmak üzere Bitlis'e götürüldü. Burada ilk kontrolü yapılan yalıçapkını, tedavisinin ardından doğaya bırakılacak.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi\'nde yer alan yalıçapkını Tatvan\'da bitkin halde bulundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan yalıçapkını Tatvan'da bitkin halde bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement