Yeşilyurt Belediyesi, Lavanta Parkı ile Yeşil Alan Miktarını Artırıyor - Son Dakika
Yaşam

Yeşilyurt Belediyesi, Lavanta Parkı ile Yeşil Alan Miktarını Artırıyor

Yeşilyurt Belediyesi, Lavanta Parkı ile Yeşil Alan Miktarını Artırıyor

Yeşilyurt Belediyesi, Malatya'nın yeniden imar, inşa ve ihya sürecine katkı sunmak amacıyla Bostanbaşı Mahallesindeki Lavanta Parkı'nın yapımını tamamlıyor. Park, modern ve nezih alanlarıyla fotoğraf çektirme alanları, spor aletleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları gibi sosyal ve sportif aktivite alanlarıyla şehrin normalleşme sürecine önemli katkılar sağlayacak.

25.10.2023 14:34  Güncelleme: 14:38

Yeşilyurt İlçesinde bugüne kadar 235 parkı hizmete sunup, toplam 1 milyon 915 bin 831 metrekarelik yeşil alanı vatandaşların hizmetine sunarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5,6'ya yükselten Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerine inşa ettiği çok amaçlı sosyal yaşam alanlarıyla Malatya'nın yeniden imar, inşa ve ihya sürecine de katkı sunmaya devam ediyor.

Malatya'nın yaşanan deprem felaketlerinden sonra daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması adına başlatılan kalıcı deprem konutları başta olmak üzere tüm yatırımlara sınırsız destek sağlayan Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerinde yeni sosyal yaşam alanları kurarak hem şehrin imar, ihya ve inşa sürecine destek sağlıyor hem de mahallelerin iyileştirme ve yenilenme sürecine katkı sunuyor.

Yapımına 2022 yılında başlanan Bostanbaşı Mahallesindeki Lavanta Park'ta diğer sosyal yaşam alanları gibi modern ve nezih alanlarıyla Malatyalıların hizmetine girmeye hazırlanıyor.

Lavanta çiçekleriyle donatılacak olan park alanında; fotoğraf çektirme alanları, spor aletleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarının yanı sıra oturma grupları yer alacak.

Yeşillendirme ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden Lavanta Parkı gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçesindeki tüm yatırımların deprem yaralarının sarılmasına katkı sunacak düzeyde olduğunu söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan kültür, sanat ve gençlik merkezleri ile sosyal yaşam alanlarının 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin ardından vatandaşların emrine sunduklarını, çadır ve konteyner kentlerin yerleştiği park alanlarının şehirdeki barınma sorunun giderilmesinde ciddi rol oynadığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Bostanbaşı mahallesinde yapımında sona yaklaşılan Lavanta Parkının da sosyal ve sportif aktivite alanlarıyla şehirdeki normalleşme sürecine önemli katkılar sunacak bir yatırım olduğunu ifade etti.

Başkan Çınar konuşmasından sonra park alanında görevli Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerine 'kolaylıklar' diledikten sonra, ağaç dikimi yaptı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Yeşilyurt Belediyesi, Lavanta Parkı ile Yeşil Alan Miktarını Artırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement