1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması - Son Dakika
Yerel

1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması

1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması

Yarışma, 17 ülkeden 600’ün üzerinde yarışmacının katılımıyla Manavgat'ta başladı.

03.05.2014 15:09

Antalya'da 1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması düzenleniyor.

Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu ile Akdeniz Eğitimci Aşçılar Derneği işbirliğinde düzenlenen 1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması, Manavgat'ta Perşembe Kapalı Pazar yerinde yapılıyor.

Yarışmaya 17 ülkeden 600'ün üzerinde yarışmacı katılıyor. Türkiye ve diğer ülkelerden 17 lise ile 19 üniversite de kendi kategorilerinde yarışıyor.

Almanya, Belçika, Bulgaristan, KKTC, Danimarka, İspanya, Yunanistan, Finlandiya, İtalya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç, San Marino ve Türkiye'den katılanlar Türk yemeği, balık, kuzu, tavuk, tatlı, pasta, ekmek, dekor düzenleme, en iyi şef, en iyi üniversite, en iyi lise gibi çeşitli kategorilerde dereceye girmek için mücadele ediyor.

Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ümit Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonlarına bağlı Akdeniz Eğitimci Aşçılar Derneğinin organizasyona destek verdiklerini söyledi.

Yarışmanın 5 Mayıs'ta sona ereceğini bildiren Yüksel, "20'nin üzerinde kategoride gerçekleşecek yarışmamızda meslek liseleri, üniversite, meslek yüksekokulları, genç ve profesyonel aşçılar yarışacak. Avrupa'dan çok özel konuklarımız var hem jürilik yapacak hem de yarışacaklar" dedi.

Akdeniz Eğitimci Aşçılar Derneği Başkanı Ömer Atan ise yarışmanın Akdeniz bölgesinde ilk olduğunu ifade ederek, gelecek yıllarda daha kapsamlı devam ettirmeyi planladıklarını anlattı.

Yarışmanın açılışına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Avrupa Aşçılar Birliği Türkiye Temsilcisi Gökhan Tufan, Avrupa Aşçılar Birliği ülke temsilcileri de katıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement