1 Oy Farkla Kaybettiği Muhtarlığı Kurayla Kazandı - Son Dakika
Yerel

1 Oy Farkla Kaybettiği Muhtarlığı Kurayla Kazandı

1 Oy Farkla Kaybettiği Muhtarlığı Kurayla Kazandı

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Hüseyinler Mahallesi’nde 1 oy farkla kaybettiği seçimlere itiraz eden muhtar adayı Adem Özcan, İlçe Seçim Kurulu’nun tekrar yaptığı sayımın ardından oyların eşit çıkması üzerine çekilen kurayla muhtar oldu.

07.04.2014 17:24

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Hüseyinler Mahallesi'nde 1 oy farkla kaybettiği seçimlere itiraz eden muhtar adayı Adem Özcan, İlçe Seçim Kurulu'nun tekrar yaptığı sayımın ardından oyların eşit çıkması üzerine çekilen kurayla muhtar oldu.

30 Mart'tan önce köy olan yerleşim birimlerinden Hüseyinler'in mahalleye dönüşmesinin ardından mahalle muhtarlığı seçimleri yapıldı. Seçimde, muhtarlık için iki aday yarıştı. Köy muhtarı olarak mahalle muhtarlığı seçimlerine giren Feyzullah Doğan ile rakibi Adem Özcan mücadele etti.

Seçimlerin tamamlanıp oyların sayımının ardından Feyzullah Doğan 44, rakibi Adem Özcan ise 43 oy aldı. Bir oyla seçimin mağlubu olan Özcan ise bu duruma itiraz etti. Geçersiz oylardan birisinin sandık kurulu başkanı tarafından geçerli sayılması gerektiği yönünde gerekçeyle itirazda bulunan Özcan'ın durumunu görüşen İlçe Seçim Kurulu sonucu karara bağladı. Özcan haklı bulunurken, tekrar yapılan sayımın ardından bu defa oylar eşitlendi. Her iki adayın da 44 oy alması üzerine İlçe Seçim Kurulu mahalle muhtarlığını kazanan adayı belirleyebilmek için kura çekimi yaptı. Kura çekimi sonucunda Adem Özcan'a mahalle muhtarlığını kazandığı tebliğ edilirken, rakibi ise konuyu bir itiraz dilekçesi ile İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na taşıdı. Ancak, Feyzullah Doğan'ın itirazı kabul görmeyince, Adem Özcan muhtarlığı kazanan isim oldu.

Beyşehir İlçe Seçimi Kurulu Başkanlığı'na gelişinde rakibinin itirazının kabul edilmediği kendisine tebliğ edilen ve muhtarlığı kazandığı açıklanan Adem Özcan büyük bir sevinç yaşadı. Sonucun hayırlı olması dileğinde bulunan Özcan, Hüseyinler'de daha iyi hizmet yapacağına inandığı için muhtarlığa aday olduğunu söyledi. Özcan, seçimde 1 oy farkla rakibinden geri kalmasına rağmen, itirazının kabul gördüğünü ve İlçe Seçim Kurulu'nda çekilen kurada kazandığının kendisine bildirildiğini belirterek, "Sonuçta kurada kazandık. Karşı tarafın buna itirazı olmuş, il seçim kuruluna gittiğini ama red cevabı verildiğini öğrendim. Netice olarak muhtarlık görevi bize verildi" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1 Oy Farkla Kaybettiği Muhtarlığı Kurayla Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement