10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Demokrasinin ilk şartı halkın haber alabilmesi, bunun için de basının özgür olabilmesidir" dedi.

09.01.2012 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Demokrasinin ilk şartı halkın haber alabilmesi, bunun için de basının özgür olabilmesidir" dedi.

Kesimoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, halkı bilgilendirmek adına her türlü tehlikeyi göze alarak, canını ortaya koyarak, baskılara göğüs gererek mesleğini sürdüren tüm gazetecileri kutladığını belirtti.

Gazetecilerin bazı haklarının elinden alındığını, AK Parti döneminde çalışan gazeteciler üzerinde baskı kurulduğunu savunan Kesimoğlu, şunları kaydetti:

"İktidarın haksız uygulamalarını ortaya çıkaran, halk yararına uygun olmayan adımlarını sorgulayan gazeteciler tutuklanmakta, işlerinden kovulmakta, tüm kapılar bir bir yüzlerine kapanmaktadır. Bu nedenle bugün sadece çalışan gazetecileri değil, işsiz gazetecilerimizi ve tutuklu gazetecilerimizi de hatırlama günüdür.

Demokrasinin ilk şartı halkın haber alabilmesi, bunun için de basının özgür olabilmesidir. Demokrasiden artık hiçbir şekilde söz edemediğimiz ülkemizde basının özgürlüğünden de, çalışan gazetecilerin mesleklerini özgürce ve demokratik bir işleyiş içerisinde devam ettirebildiğinden de söz edememekteyiz."

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement