10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm basın çalışanlarının gününü kutladı.

09.01.2012 15:40

Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm basın çalışanlarının gününü kutladı.

Çalışan Gazeteciler Günü'nün yıpranma payının basın iş kolu çalışanlarından kaldırılmasından bu yana gazeteciler için bayram olmaktan çıktığını savunan Özdemir, kamuoyunun bilgilendirilmesi için önemli görevler üstlenen gazetecilerin haklarının iade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Basın mensuplarının evrensel meslek ilkeleri ışığında dünyada ve ülkemizde yaşanan olayları anında kamuoyuna ileten gündemin belirlenmesinde ve halkın gerçekleri öğrenmesinde etkin görev üstlendiğine dikkati çeken Özdemir, mesajında, "Gazetecilerin, 'bir fikir işçisi' olarak haklarını düzenleyen 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle 10 Ocak günü 1961 yılından 2008 yılına kadar

'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanıyordu. Ancak, zor şartlar altında çalışan gazetecilerimizin yıpranma hakkının kaldırılması daha ciddi sıkıntıları ortaya çıkmıştır. Zor şartlar altında çalışan gazeteciler, yapılan son düzenleme ile birlikte güvenlikten yoksun bir yaşama mahkum edilmiştir. Mevcut yasada iyileştirmeler yapılarak hakların geri verilmesi ve yasanın tekrar işlevsel hale getirilmesi şarttır. Biz Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak 10 Ocak gününü çalışan gazeteciler günü olarak değil gazetecilerin dayanışma günü olarak kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın özgürlüğünün önemini anlatan Özdemir, çok sesli medya ortamının demokrasinin temel unsurlarından birisi olduğunu vurguladı.

Gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Özdemir'in mesajında, gazetecilik mesleğinin, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda icra edilen önemli bir meslek olduğunu bildirerek, basın çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi temennisinde bulundu.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement