100. Yıl Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

100. Yıl Etkinlikleri Devam Ediyor

100. Yıl Etkinlikleri Devam Ediyor

Çanakkale savaşlarının 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, ‘Çanakkale Muharebelerinin İdaresi Komutanlar ve Stratejiler’ konulu panel düzenlendi.

19.02.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale savaşlarının 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, 'Çanakkale Muharebelerinin İdaresi Komutanlar ve Stratejiler' konulu panel düzenlendi.

Çanakkale Valiliği ve 2015 Koordinasyon Merkezi tarafından tertip edilen, ÇOMÜ, ÇASATT ve Tarih Topluluğu tarafından desteklenen Çanakkale Muharebelerinin İdaresindeki Türk ve Yabancı komutanların bilinmeyen yönleriyle anlatıldığı ve stratejilerin etraflıca değerlendirildiği 'Çanakkale Muharebelerinin İdaresi Komutanlar ve Stratejiler' isimli panel Süleyman Demirel Konferans salonunda yapıldı. Panele Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner ve İl Müdürleri katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Çınar, "Geçtiğimiz aylarda 100. Yıl etkinlikleri kapsamında '1.Dünya Savaşı ve Mirası' sempozyumunu düzenledik. Çanakkale Savaşlarına ışık tutacak bu ikinci bilimsel etkinliğimiz 100. Yıl etkinliklerinin birer başlangıcı. Konferanslarımızla tarihimize ışık tutmaya devam edeceğiz" dedi.

Panelde Cemalettin Taşkıran 'Çanakkale Savaşlarındaki Tanınmış Yabancı Komutanlar', Muhammet Erat 'Çanakkale Muharebesinde 9. Piyade Tümen Komutanı Miralay(Albay) Halil Sami Bey', Lokman Erdemir, 'Çanakkale Muharebelerinde 27. Alay Komutanı Yarbay Mehmet Şefik (Aker) Bey', Ömer Çakır, 'Türk Harp Edebiyatında Çanakkale Muharebelerinin Komutanları' konularında sunum gerçekleştirdi. Yirmiyi aşkın akademisyenin bildiri verdiği ve panele aynı isimde baskısı gerçekleşecek olan bir bildiri kitabı yayımlandı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 100. Yıl Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement