110 Bin Lira Harcandı - Son Dakika
Yerel

110 Bin Lira Harcandı

110 Bin Lira Harcandı

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde çevre düzenlemesi çalışmaları sona erdikten sonra tam anlamıyla hizmete girecek olan Altunçay Köyü Bin Kişilik Atık Su Paket Arıtma Ünitesi için bu güne kadar toplam 110 bin 750 lira harcandı.

06.01.2014 14:10

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde çevre düzenlemesi çalışmaları sona erdikten sonra tam anlamıyla hizmete girecek olan Altunçay Köyü Bin Kişilik Atık Su Paket Arıtma Ünitesi için bu güne kadar toplam 110 bin 750 lira harcandı.

Akçakoca İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Bilgin 2006 yılında yapımı kararlaştırılan ve ancak bugün bitirilebilen arıtma tesisinin tüm köylerde kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Kazım Sağlam konuyla ilgili hazırlanan raporu İl Genel Meclisinin Ocak ayı toplantıları 3. birleşiminde okudu.

Raporda proje ödeneğine ilişkin şu bilgiler verildi: "Arıtma tesisi bin kişilik olup nüfus artışında ek paket üniteleri eklenerek kapasitesi arttırılabilmektedir. Arıtma ünitesinden çıkan sudan kullanma ve sulama suyu olarak yararlanılabilmektedir. İhale dışı olan ve Akçakoca İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapımı üstlenilerek tamamlanan inşaat kısmına; beton ve demir alımı 18 bin 326 lira, işçilik bedeli 13 bin 98 lira, elektrik hat masrafı 2 bin lira olup çevre düzenlemesi çalışmaları devam ettiği komisyonumuzca tespit edilmiştir."

Akçakoca İl Genel Meclis üyesi İbrahim Bilgin göreve başladığı yıllarda alınan arıtma tesisi kurma kararının yine kendi döneminde tamamlanmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydederek "Bilindiği gibi ben önümüzdeki dönem göreve devam etmeyeceğim. Biz göreve yeni başladığımızda 5302 sayılı İl Özal İdaresi Kanunun kapsamında köylerin arıtma tesisleri için 200 bin lira ödenek ayrılması kararlaştırıldı. O karar sadece Akçakoca'nın Altınçay köyünde uygulanabildi. Bu çalışma benim dönemimde başlayıp bittiği için çok mutluyum. Bu tesis köylerin kanalizasyon sorununu ortadan kaldıracak. Altunçay köyünde sistemin uygulanabilirliği test edilecek. Böylece diğer köylerimiz için de örnek bir çalışma olacak" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 110 Bin Lira Harcandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement