12 Ekim 'Dünya Artrit Günü' - Son Dakika
Yerel

12 Ekim 'Dünya Artrit Günü'

12 Ekim \'Dünya Artrit Günü\'

12 Ekim 'Dünya Artrit Günü' etkinlikleri kapsamında Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) konferans düzenlendi.

10.10.2013 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Ekim 'Dünya Artrit Günü' etkinlikleri kapsamında Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) konferans düzenlendi. Konferansta, hastalığın tanı ve tedavi yöntemleri anlatıldı.

ERÜ Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansta 'Artrit' hastalığı hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Çocuk Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zübeyde Gündüz, romatizma hastalıkları ve artrit hastalığı hakkında bilgiler verdi. Hastalık tedavisinde erken tanının önemli olduğunu vurgulayan Gündüz, sağlıklı yaşan kalitesinin hastalık seyrini olumlu etkileyeceğini söyledi. Artrit tedavisinde uygun tedavi yönetimi izlemenin yararlı olacağını dile getiren Prof. Dr. Gündüz, "Düzenli egzersiz, vücut ağırlığının korunması ve sigaradan uzak kalınması hastalık aktivitesinin azalmasına yardımcı olmaktadır" dedi.

Çocukluk çağı romatizma hastalığını da anlatan Gündüz, slayt eşliğinde katılımcılara katılımcılara bilgiler verdi. Yapılan etkinlik ile ilgili bilgiler veren Dahili Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Soner Şenel de, artrit hastalığı hakkında farkındalığı başlatmak için etkinlik düzenlediklerini söyledi. Düzenlenen etkinliğin farklı faaliyetlerle devam edeceğinin altını çizen Şenel, "Artrit hastalığında farkındalığı başlatmak için daha farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. 'Dünya Artrit Günü'nü daha zenginleştirmek adına görsel ağırlıklı kısa sunumlarla bilgiler vereceğiz" dedi.

Konferans, ERÜ Tıp Fakültesi'nde artrit hastalığı tedavisi gören vatandaşların, tedavi sürecinde nasıl bir yol izlediklerini anlatmalarıyla devam etti. 3 aylıkken artrit hastalığına yakalanan Zeynep Cankurt'un babası Hasan Cankurt da, katılımcılara hastalık süresince uygulanması gereken tedavi yöntemlerinden bahsederek, "Çocuğumu 3 aylıkken elinin şişmesi dolayısıyla hastaneye götürdük. Yaklaşık 9 ay teşhis süresi yaşadık. Şimdi ilk zamanlara göre daha iyi oldu. Eli ile bir bardağı tutamayacak durumdaydı. Her sabah eklemleri tutulmuş bir şekilde uyanıyordu. Şimdi bunları atlattık. Tedavimiz belirli bir düzeye bindi. Son 3 aydır kullandığımız bir iğne hastalığa daha iyi geldi" ifadelerini kullandı.

Program, katılımcıların sorularıyla devam etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 12 Ekim 'Dünya Artrit Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement