13 Yıllık Husumet İftar Yemeğiyle Son Buldu - Son Dakika
Yerel

13 Yıllık Husumet İftar Yemeğiyle Son Buldu

13 Yıllık Husumet İftar Yemeğiyle Son Buldu

Van'ın Çaldıran ilçesinde 13 yıl önce 3 kişinin ölümüyle başlayan kan davası, kanaat önderlerinin ara girmesiyle sonlandırıldı

21.07.2013 21:26

Çaldıran ilçesinde 13 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında kan davası başlayan iki aile, belediye başkanı ve kanaat önderleri tarafından barıştırılarak verilen iftar yemeğinde bir araya getirildi.

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Başeğmez köyünde 13 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle Babat ailesine mensup iki aile arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, silahların da kullanıldığı olayda 3 kişi ölmüş, 8 kişi de yaralanmıştı.

Yıllardır iki aile arasında mekik dokuyan kanaat önderleri ve Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, sonunda iki aileyi ikna ederek barıştırdı. Ramazan ayında olunması nedeniyle iftar saatinde verilen yemekle aileler bir araya geldi.

Çaldıran Otogarı içerisinde verilen iftar yemeğine bin 500 kişi katıldı. Katılımın fazla olması nedeniyle salona sığmayan kalabalık için otogar dışına masa ve sandalyeler bırakıldı.

Yemekte bir konuşma yapan aile büyüklerinden Sait Babat, yıllardır köylerinin sıkıntılarla boğuşmasına neden olan olayın barışla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ise yıllardır barışın sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını ve iftar yemeğinde iki ailenin bireylerini bir arada görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Yemekte dualar okunduktan sonra taraflar birbirlerine sarılarak barıştılar. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 13 Yıllık Husumet İftar Yemeğiyle Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement