18 Yıl Sonra Kaymakam Olarak Okul Sırasına Oturdu - Son Dakika
Yerel

18 Yıl Sonra Kaymakam Olarak Okul Sırasına Oturdu

18 Yıl Sonra Kaymakam Olarak Okul Sırasına Oturdu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 2012-2013 eğitim yılı törenle başladı.

17.09.2012 16:09

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 2012-2013 eğitim yılı törenle başladı.

İlçe Hükümet Konağı önünde başlayan törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene Hürriyet İlköğretim Okulu bahçesinde devam edildi. 2012-2013 eğitim sezonunun tüm yurda hayırlı olmasını dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, 2012-2013 eğitim, öğretim yılında yapılan kanuni düzenleme ile 4+4+4 diye adlandırılan ilkokul, ortaokul ve lise öğretimi toplamda 12 yıla çıkarılarak kademeli olarak uygulamaya konulduğunu ifade etti. Kuru, "İlçemiz merkezinde bu uygulamaya yönelik iki bağımsız ilkokul ve üç ortaokul oluşturulmuş, ortaokullardan biri de İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılmıştır. Bu yıl itibariyle genel anlamda 3 bin 571 ilk ve ortaokul, 2 bin 279 lise türlerinde olmak kaydıyla toplamda 5 bin 850 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamış bulunmaktayız. Bununla birlikte idari kadrolar da dahil olmak üzere 400 öğretmen ilçemizde hizmet verecektir." dedi.

Daha sonra, 4.sınıf öğrencileri tarafından okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine çiçek takdim edildi. Program, öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

18 YIL SONRA MEZUN OLDUĞU SIRASINA OTURDU

1994 yılında Suşehri Lisesi olarak eğitim veren, daha sonra Hürriyet İlköğretim Okulu olarak eğitime devam eden okuldan mezun olan Eskişehir'e bağlı Sivrihisar Kaymakamlık görevini yapan Hüseyin Çakırtaş, eğitim yılı için düzenlenen törenin ardından mezun olduğu sınıfa giderek, kendi sırasına oturdu. Heyecanını dile getiren Çakırtaş, "Yıllar önce bende bu sıralarda oturuyordum. Şu anda bu sırada kaymakam olarak oturuyorum. İnşallah burada eğitim gören öğrencilerimiz de yıllar sonra güzel mevkilere gelerek, tekrar bu okullarını ziyaret etmelerinde benim yaşadığım bu mutluluğu yaşayacaklardır." ifadelerini kullandı.

Programa Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Aydın, Belediye Başkanı Sedat Sel ve protokol üyeleri katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 18 Yıl Sonra Kaymakam Olarak Okul Sırasına Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement