19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali - Son Dakika
Yerel

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali

19.Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında "Kuğu Gölü Balesi" sahnelenecek.

06.09.2012 11:00

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında "Kuğu Gölü Balesi" sahnelenecek.

Dünyada en çok sahnelenen balelerden biri olan "Kuğu Gölü", 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde izleyicilerle buluşacak.

Çaykovski'nin ünlü eseri, 10 Eylül Pazartesi günü saat 20.30'da Aspendos Antik Tiyatrosu'nda izleyicilerle buluşacak. Eser, Türkiye'de 6 şehirde bulunan Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri sanatçılarının bir araya gelmesiyle oluşan topluluk tarafından sahnelenecek. Ünlü dansçı Josef Varga "Prince Siegfried", Avetik Karapetyan da "Soytarı" rolünde sahne alacak.

Eserde orkestrayı Elşad Bagirov ve Sunay Muratov yönetirken, konzertmeister ise Oleksandr Samoylenko olacak. Özgün hali 4 perde olan, ancak genellikle 3 perdelik versiyonu sahnelenen Kuğu Gölü'nü Mehmet Balkan iki perde olarak yeni bir yorumla hazırladı.

Bu yoruma göre yapıtın güncel librettosu Şefik Kahramankaptan tarafından yazıldı. Lale Balkan tarafından sahneye konulan yapıtın koreografisi Mehmet Balkan'a ait. Sahne ve giysi tasarımı Savaş Camgöz tarafından hazırlanan, ışık uygulamasını Oğuz Murat Yılmaz'ın yaptığı Kuğu Gölü'nde "temiz bir aşkın, büyü ve kötülüğe nasıl galip geldiği" anlatılıyor.

Özellikle beyaz sahne olarak bilinen kuğuların toplu danslarında Petipa ve İvanov'un çizgisinden yola çıkan Balkan, danslarda ve akışta pek çok yeniliğe başvurdu. Eserde Aslı Kaynarsu, Deniz Zirek, Özge Başaran Onuk, Melike Manav Burcu Olguner, İlke Kodal, Dolun Doyran, Boğaçhan Bozcaada, Josef Varga Davit Khozashvili, Tolga İyiuyurlar, Barış Erhan, Burak Serkan Cebeci, Emre Kaynarsu, Kadir Okurer danslarıyla sahne alacak.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement