19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Elazığ'daki kutlama programları, Elazığlı Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın terör saldırısında şehit olması nedeniyle iptal edildi.

19.05.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Elazığ'daki kutlama programları, Elazığlı Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın terör saldırısında şehit olması nedeniyle iptal edildi.

Hükümet Konağı önündeki programda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar ve beraberindekiler Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Elazığlı Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın dün son yolculuğuna uğurlandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Aslında burada çok farklı organizasyonlar yapacaktık, gösterilerimiz vardı, müzik eğlence programlarımız vardı ancak dün uğurladığımız şehidimizin anısı için eğlence programlarının tamamını iptal ettik. Burada da çok sakin, nezih bize yakışan, ilimize yakışan, şehidimize yakışan, ona olan saygımızı göstermek açısından sakin bir şekilde törenimizi tamamladık."

-Sivas-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunumundan sonra, program Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

Buradaki programda, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından "Asım'ın nesli" isimli tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu.

Programa, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Belediye Başkanvekili Orhan Demirok, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve öteki yetkililer katıldı.

-Malatya-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, gençlerle birlikte, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Türk Bayrağı'nın göndere çekildiği törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

-Tunceli-

Hükümet Konağı önündeki programda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl yeni düzenleme dolayısıyla, gençlerle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunduklarını belirterek, "kutlama programımıza gençlerimizle birlikte açık havada çeşitli spor faaliyetleri, gösteriler, uçurtma şenliği, halk oyunları gösterisi, rafting, müzik dinletileri,

"Atatürk ve Gençlik" konulu konferansla kutlayacağız" dedi.

-Tokat-

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra, aynı meydandaki şenlik alanı, Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından açıldı.

Etkinlikler kapsamında, halk oyunları, karate, jimnastik ve güreş gösterileri yapıldı.

Törende, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencileri çeşitli gösteriler sundu ve kolbastı oynadı.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement