"19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni" - Son Dakika
Yerel

"19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni"

"19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni"

Etkinlikler kapsamında şiir şöleni düzenlendi

05.07.2013 20:43

19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni etkinlikleri kapsamında mezarlık ziyaretleri ve şiir şöleni gerçekleştirildi.

Bayburt Belediyesi tarafından düzenlediği şölende Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez ile Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, tarihte ilk gazi unvanı alan Abdülvehhap Gazi Türbesi ve Bamsi Beyrek'in mezarını ziyaret ederek dualar okudu. Hakyemez ile Polat, daha sonra buradaki şadırvan, mescit ve çevre düzenlemelerinin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Hakyemez ile Polat, sarkıt ve dikitlerin bulunduğu Çımağıl Mağarası'nı da gezerek yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mağaranın turizme kazandırılması için çalışma yürütüldüğünü anlatan Polat, "Mağaranın toplam uzunluğu bin 10 metredir. Aydınlatma işlemi bitirildikten sonra görüldü ki daha önce belirleyemediğimiz çok daha fazla uzunlukta ve yeni yeni mağara içi kanallar ortaya çıkarıldı. Çımağıl Mağarası beklediğimizden daha büyük ve daha muhteşem bir görünüme sahip" dedi.

Etkinlikler kapsamında Baksı Müzesinde Şair Zihni Şiir Şöleni yapıldı. Yurt içinden ve yurt dışından gelen şairlerin eserlerini seslendirdiği şölene, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement