24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, yarınları şekillendiren öğretmenlere bugün daha çok görev ve sorumluluk düştüğünü bildirdi.

24.11.2012 10:20

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, yarınları şekillendiren öğretmenlere bugün daha çok görev ve sorumluluk düştüğünü bildirdi.

Çimen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, barışın, sevginin ve kardeşliğin topluma yerleşmesi, insanların birbirine güvenle bakabilmesi için öğretmenlerin genç dimağlara sevgi tohumları ekmesinin önemli olduğunu belirtti.

Öğretmenliğin, insanlık tarihindeki belki de en eski ve en soylu meslek olduğunu ifade eden Çimen, şunları kaydetti:

"Çünkü mevkisi ve makamı ne olursa olsun, bir toplumda hayatın tüm alanında görev yapacak değerli beyinlerin hepsi de son tahlilde öğretmenlerin eğitim ve yetiştirmesinin ürünüdür. Yarınlarımızı şekillendiren öğretmenlerimize bugün daha çok görev ve sorumluluk düşmektedir. Bilim ve teknolojinin en üst düzeyde yaşandığı günümüzde uygarlık ve çağdaşlaşma yolunda öğretmenlerimizin üstlendiği bu kutsal görev ve sorumluluk bilinci, geleceğimizin en büyük güvencesi olacak, milli kültür ve medeniyetimizin ışıklı kalesi, ancak fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin omuzlarında yükselecektir."

Çimen, öğretmenlerin sadece bilginin kendisini değil, ahlakını da öğrettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ahlaktan, erdemden ve irfandan yoksun kuru bilginin, insanlığa huzur ve mutluluk yerine yıkım ve acılar getirdiğini öğretirler. Geleceğimizi inşa eden, yarınlarımızı emanet ettiğimiz nesillerimize ışık taşıyan, kendinden vermeyi yaşama prensibi yapmış fedakarlık timsali öğretmenlerimizin hizmetlerinde üstün başarılar diler bizleri yetiştiren ve bizlere emek harcayan öğretmenlerimize saygı ve sevgiler sunuyorum. Bütün öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Öğretmenler Günü'nü en içten duygularla tebrik ediyorum."

Muhabir: İbrahim Özdemir/ Selçuk Kılıç

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement