26. Vergi Haftası 23 Şubat - 1 Mart Tarihleri Arasında Kutlanacak - Son Dakika
Yerel

26. Vergi Haftası 23 Şubat - 1 Mart Tarihleri Arasında Kutlanacak

26. Vergi Haftası 23 Şubat - 1 Mart Tarihleri Arasında Kutlanacak

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, bu yıl 26. Vergi Haftasının 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında kutlanacağını söyledi.

20.02.2015 16:39

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, bu yıl 26. Vergi Haftasının 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında kutlanacağını söyledi.

Vergi haftası öncesi basın toplantısı düzenleyen Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, devletin ürettiği kamu hizmetlerinin en önemli ve en sağlam finansman kaynağı vergileri olduğunu ifade etti. Vergi gelirleriyle finanse edilemeyen kamu hizmetlerinin borçlanma yoluyla finanse edileceğini belirten Poyraz, "Bu durum, sonraki dönemlerde daha çok borçlanma ihtiyacı doğuracak ve bir anlamda ülkemizin geleceği ipotek altına alınmış olacaktır. Vergiler sadece kamu giderlerinin finansman kaynağı değil, aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, istihdamı geliştiren, haksız rekabeti önleyen, bölgeler arası ekonomik gelişmişlik düzeyini dengeleyen önemli bir araçtır" dedi.

Kamuoyunun dikkatini vergi konusuna çekmek için, 1990 yılından bu yana "Vergi Haftası" kutlamalarının yapıldığını belirten Poyraz, bu yılda 26. Vergi Haftasının 23 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında kutlayacaklarını söyledi.

Vergi Haftası kutlamalarının üç temel amacı bulunduğunu ifade eden Poyraz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlardan birincisi, vergiye gönüllü uyum konusunda mükelleflerimizi bilgilendirmek ve bu konuda onlara yardımcı olmaktır. İkincisi, toplumda zaten var olduğuna inandığımız vergi bilincini daha üst seviyelere taşımaktır. Üçüncüsü de, ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklarımızda, gençlerimizde vergi bilincinin oluşmasına katkı sağlamaktır.

Vergi Haftası etkinliklerini 23 Şubat Pazartesi günü saat 09.00'da gerçekleştireceğimiz Atatürk Anıtına çelenk sunum töreni ile başlatacağız. Törenden hemen sonra sayın valimizi ziyaret ederek etkinlikler konusunda kendisini bilgilendireceğiz.

Kamuoyuna yönelik etkinlikler çerçevesinde; ilgili kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirilecektir. Yerel televizyon ve radyolarda vergi hakkında söyleşi programları düzenlenecektir. Alışveriş merkezlerinde kurulan stantlarımızda ve mobil olarak araçlarımızda hizmet verecek "Vergi Danışma Birimlerimiz" hafta boyunca vatandaşlarımızın ve mükelleflerimizin vergi ile ilgili sorularını cevaplayacak ve sorunlarına çözüm üretecektir. Şehrimizin muhtelif yerlerine ve hafta boyunca şehrimizdeki spor müsabakalarının yapıldığı stad ve salonlara vergi ile ilgili sloganların yer aldığı afişler asılacaktır.

Mükelleflerimize yönelik etkinlikler çerçevesinde; Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisinde ilk üçe giren rekortmenlerimizin ödülleri, bizzat işyeri ziyareti yapılarak takdim edilecektir. Vergiye gönüllü uyum konusunda gayret gösteren mükelleflerimizin işyerlerine de teşekkür ziyaretleri yapılacaktır.

Öğrencilere yönelik etkinlikler kapsamında; bütün ilk ve orta dereceli okulların uygun yerlerine vergi içerikli görseller asılacaktır. Gelir İdaresi Başkanlığınca öğrencilerin seviyelerine uygun olarak hazırlanan sunumlar tüm sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilere aktarılacaktır. Çok sayıda ilk ve orta dereceli okulumuzda vergi konulu konferanslar verilecektir. Değişik okullardan çok sayıda öğrencinin Vergi Dairesi Başkanlığımızı ziyaret etmesi sağlanarak teşkilatımızın tanıtımı yapılacaktır. Öğrencilerin katılımı ile satranç turnuvası yapılacaktır. Bu etkinlikler gerçekleştirilirken öğrencilerimize çeşitli hediyelerimiz olacaktır."

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı olarak etkinlikleri yaparken sosyal sorumlulukları da unutmadıklarını belirten Poyraz, "Bu kapsamda MİAD Sevgi Evlerini ziyaret ederek onların maddi ve manevi ihtiyaçları için katkıda bulunmaya çalışacağız. Tüm çalışanlar olarak kan bağış kampanyasına iştirak edeceğiz. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da Hatıra Ormanımıza yeni fidanlar dikeceğiz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 26. Vergi Haftası 23 Şubat - 1 Mart Tarihleri Arasında Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement