29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Bayram Kazan’da düzenlenen programla kutlandı. Programda, 6 hayırsever kaymakamlık onur belgesiyle ödüllendirildi

29.10.2013 15:53

Cumhuriyet Bayramı, Kazan'da düzenlenen programla kutlandı.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonundaki programa Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Garnizon Komutanı adına Hava Savunma Kurmay Albay Aşkın Yerli, resmi kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu programda 6 hayırsever, kaymakamlık tarafından eğitim ve kültürün gelişmesine katkılarından dolayı onur belgesiyle ödüllendirildi.

Kaymakamlık onur belgesini TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'nın elinden alan 65 yaşındaki Hafize Öndağ, gözyaşlarını tutamadı. Öndağ, gösterilen ilgiden dolayı hem ağladı hem de salondakilere uzun süre dua etti.

4 yıldır 100 yaşındaki kayınvalidesi ile içinde engellilerin de bulunduğu toplam 7 torun ve çocuğuna tek başına baktığını söyleyen Öndağ, "Allah devletimize milletimize iyilikler versin, huzur versin. Ben birinizin burnu kalsa ona dayanamam. Ben böyle bir insanım. Allah hepinizden razı olsun. Allah bana da uzun ömürler versin ki ben de onlara ömrüm oldukça bakayım" diye konuştu.

Gençlere de tavsiyelerde bulunan Hafize Öndağ, "Büyüklerine sahip çıksınlar. İte kaka bakmasınlar. Tatlı dille güler yüzle baksınlar.  Onları huzurevlerine yollamasınlar. Yaşlandığımızda biz ne olacağız diye kendi sonlarını düşünsünler" ifadesini kullandı.

TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı da Öndağ'ın ilerleyen yaşına rağmen ailesine bakmakta gösterdiği fedakarlıktan çok etkilendiğini belirterek, "Zaman zaman medyada değişik ve üzücü şeylerle karşılaştığımız oluyor ama bizim bildiğimiz Türk kadını Türk anası Hafize Ana'dır" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement