30 Ağustos Zafer Bayramı Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı Fotoğraf Sergisi Açıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı Fotoğraf Sergisi Açıldı

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında “Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi” konulu fotoğraf sergisi açıldı.

29.08.2014 14:12

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında "Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Etkinliğe, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Adalet Komisyon Başkanı Zeki Güler, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Sami Ekim, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz, fotoğraf sergisinin hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı.

Açılışta konuşan 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ise Türk milletinin vatanını işgal etmek isteyenlere karşı verdiği onurlu mücadeleyi zaferle taçlandırılışının 92. yıl dönümünü kutladıklarını belirtti. Soysal, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi konulu fotoğraf sergisinde, başkomutan gazi Mustafa Kemal önderliğinde gerçekleştirilen milli mücadele ve kurtuluş savaşına ait fotoğrafların sergilendiğini söyledi. 30 Ağustos Zaferinin kazanılmasında düşmana karşı milletiyle omuz omuza mücadele eden Mehmetçiğin rolünün büyük olduğunu kaydeden Soysal, şunları söyledi:

"Mehmetçik, 92 yıl önce silah ve asker sayısı olarak iki kat üstün olan düşman karşısında vatan sevgisi ve üstün cesaretle ulusunu ve ülkesini kanının son damlasına kadar korudu. Mehmetçiğin bugünde aynı inanç ve azimle canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle başta ebedi başkomutanımız gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarıyla aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman Gazilerimizi de şükranla anıyorum" dedi.

Düzenlenen tören, milli mücadele ve Kurtuluş Savaşı'na ait fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement