30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru

30 Ağustos Zafer Bayramı\'na Doğru

Kütahya Valisi Yılmaz: "Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

29.08.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Cumhuriyetimize hayat veren aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen Büyük Zafer'in 92. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayasıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de biten eşsiz bir zafer olduğunu belirtti.

Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarının kurtarıldığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Cumhuriyetimize hayat veren aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen Büyük Zafer'in 92. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. 30 Ağustos Zaferi, yüce Türk milletinin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı bir destandır. Ulu Önder Atatürk 'milli tarihimiz çok büyük ve parlak zaferlerle doludur. Fakat, Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar neticeli ve bütün tarihe, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni yön vermekle, kesin tesirli böyle bir meydan muharebesi hatırlamıyorum' diyerek, 30 Ağustos Zaferinin tarihteki yerini ortaya koymuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk başta olmak üzere vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement