5'inci Atatürk Kupası Satranç Turnuvası Kartal'da Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

5'inci Atatürk Kupası Satranç Turnuvası Kartal'da Gerçekleştirildi

5\'inci Atatürk Kupası Satranç Turnuvası Kartal\'da Gerçekleştirildi

Kartal Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun birlikte organize ettiği Atatürk Kupası Satranç Turnuvası’nın bu yıl 5’incisi gerçekleştirildi.

07.11.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun birlikte organize ettiği Atatürk Kupası Satranç Turnuvası'nın bu yıl 5'incisi gerçekleştirildi. Turnuva kapsamında dereceye giren sporculara Atatürk Satranç Turnuvası kupaları verildi.

Kartal Belediye hizmet binasında gerçekleştirilen turnuva 2 gün sürdü. 368 sporcunun katıldığı turnuva minikler, ümitler, küçükler, yıldızlar ve reyting kategorilerinde mücadelelere sahne oldu. Turnuvanın sonunda Minikler'de Kerem Aytin, Ümitler'de Rüzgar Bulut Aksöz, Küçükler'de Efe Deniz Can, Yıldızlar'da Ahmet Burak Erilli ve Rating'te Devin Hişil birinci oldu.

2 gün süren turnuvanın ilk hamlesi Kartal Belediye Başkan Vekili ve Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt tarafından yapıldı. Yeşilyurt'un yanı sıra turnuvayı Kartal Belediye Meclis Üyesi ve Kartal Belediyespor Başkanı Halil Şener, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, çok sayıda minik sporcu ve aileleri de izledi.

"Çocuklarımızın zihinsel gelişimleri çok önemli, bizler bu konuda elimizden geleni yapıyoruz"

Kartal Belediye Başkan Vekili ve Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, "Satranç ve briç, son yıllarda çok önemli bir hale geldi. Hatta olimpiyat haline geldi. Biz de Kartal'da Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz'ün göreve geldiği yıldan itibaren satranç konusunda çok önemli çalışmalar yaptık. Satrançla ilgili görevlendirmeler yaptık. Kartal Belediyespor bünyesinde bir satranç kulübümüz var. Eğitim veren değerli hocalarımız var. Çocuklarımızın zihinsel gelişimleri çok önemli. Bizler bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Kartal'dan başarılı satranç oyuncularının çıkacağına inanıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 2 arkadaşımız uluslararası bir turnuvada birinci ve ikinci oldu. Bunlar bizleri mutlu ediyor. Çocuklarınıza destek olduğunuz için siz velilere de çok teşekkür ediyorum" dedi.

2'nci günün sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde, ilk 3'e giren sporculara Atatürk Satranç Turnuvası kupaları verildi. Turnuvaya katılan çocuklara, satranç dehası büyük usta Suat Atalık'ın kitapları hediye edildi. Turnuva sonunda Minikler kategorisinde ilk üçe giren isimler Kerem Aytin, Güneş Ediz, Cemal Arda Bilir olurken Ümitler kategorisinde Rüzgar Bulut Aksöz, Melisa Çengel ve Arda Katırcı oldu. Küçükler kategorisinde ise ilk üçe giren isimler Efe Deniz Can, Elif Sıla Yavuz ve Cansu Yiğit, Yıldızlar kategorisinde ise Ahmet Burak Erilli, Erkan Birlik ve Yasin Küçüktopçu oldu. Rating kategorisinde ise, Devin Hişil, Kerem Alçı ve Utku Ölce ilk üçe girmeyi başardı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5'inci Atatürk Kupası Satranç Turnuvası Kartal'da Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement