53. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri, ikinci gününde illüzyon, çocuk tiyatroları, ateşbaz, canlı heykel ve jonglör gösterileriyle devam etti.
Nasreddin Hoca'nın dünya çapında tanıtımını amaçlayan etkinlikler renkli görüntülere sahne oluyor.
Etkinliklerin ikinci gününde Akşehir Kültür Merkezi ekipleri tarafından illüzyon gösterisi yapıldı. Gösteriyi izleyen çocuklar da sahneye çıkarak, illüzyon yapmayı denedi. Ardından ücretsiz olarak çocuklara yönelik hazırlanan
"Hansel ve Gratel" tiyatro oyunu sergilendi.
Zengin olmak için yanlış yola sapan yetişkinler ile düştükleri zor durumdan kurtulmaya çalışan çocukların hikayesini anlatan oyun çocuklardan büyük ilgi gördü.
Akşehir Açık Hava Tiyatrosu'nda ise ateşbaz ve jonglörler sahne aldı. Jonglör ve ateşbazın ilginç ve heyecan dolu gösterileri çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.
Maket eşeğin üzerine binerek canlı heykel performansı sergileyen Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektirmek isteyen minikler ve büyükler birbirleriyle yarıştı.
Öte yandan Sanata Saygı Derneği üyesi 21 ressam Gülmece Parkı'nda resim çalışmalarına başladı.
Sanata Saygı Derneği Başkanı Mustafa Erol, mizah günleri kapsamında Akşehir'e her yıl farklı sanatçılarla gelerek resimlerini sergilediklerini söyledi. Erol, bu tarzdaki etkinlikler vasıtasıyla 13 yılda bine yakın sanatçıyı halkla buluşturduklarını vurguladı.
Muhabir : Bayram Uygun/ Mümin Altaş
Yayıncı : Ahmet Kayır - KONYA
Son Dakika › Yerel › 53. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?