6 Avukat Cübbe Giyerek Ruhsatlarını Aldı - Son Dakika
Yerel

6 Avukat Cübbe Giyerek Ruhsatlarını Aldı

6 Avukat Cübbe Giyerek Ruhsatlarını Aldı

Eskişehir’de, 6 avukat düzenlenen törenle cübbelerini giyerek, ruhsatlarını aldı.

19.11.2015 12:42

Eskişehir'de, 6 avukat düzenlenen törenle cübbelerini giyerek, ruhsatlarını aldı.

Eskişehir Barosu Hizmet Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Baro Başkanı Av. Rıza Öztekin, ruhsat alacak meslektaşlarının ailelerine ve yanlarında staj yaptığı avukatlara teşekkür ederek, avukatlık mesleğinin, Hukuk Devleti'nin somutlaşmasında çok önemli bir yeri olduğuna değindi.

Avukatlar olmadan adil yargılanmanın, adaletin gerçekleşemeyeceğini savunan Öztekin, "Anayasa'daki soyut hak ve özgürlükler avukatlar olmadan somutlaşmaz. Avukatlar, her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını sağlar. Bu amaçla hukuki bilgi ve tecrübelerini adalet hizmetine ve kişilerin yararlanmasına tahsis ederler" dedi.

Mesleği icra ederken de avukatların uymakla yükümlü görevleri olduğunu da hatırlatan Öztekin, avukatların yüklendikleri görevleri, bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun davranmak ve Türkiye Barolar Birliği'nce belirlenen meslek kurallarına uymakla yükümlü olduklarını da kaydetti.

Konuşmanın ardından Av. Ceren Sabancı Alkan, Av. Ersin Çağlar, Av. Perihan Demirkala, Av. Büşra Yılmaz, Av. Kubilay Toker ve Av. Hande Dokuzlar'a üstadları tarafından cübbe giydirilerek, Baro Başkanı Öztekin tarafından ruhsatlarını verildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 6 Avukat Cübbe Giyerek Ruhsatlarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement