6. Balıklıgöl Şiir Akşamları" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

6. Balıklıgöl Şiir Akşamları" Etkinlikleri

"Anadolu'nun Dilleri" temasıyla düzenlenen "6. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamları" etkinlikleri, "Anadolu'nun Edebiyatı ve Edebiyatta Mekan" konulu panelle başladı.

24.04.2015 18:36

"Anadolu'nun Dilleri" temasıyla düzenlenen "6. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamları" etkinlikleri, "Anadolu'nun Edebiyatı ve Edebiyatta Mekan" konulu panelle başladı.

Anadolu Yazarlar Birliği tarafından, Eyyübiye Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen şairlerin katıldığı ilk program, Harran Üniversitesi'nde yapıldı.

Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yusuf Tosun, burada yaptığı konuşmada, etkinliğin bu yılki onur konuğu Nuri Pakdil'in rahatsızlığı nedeniyle programa katılamayacağını söyledi.

"Şiir Lisede" başlığıyla bugün öğrencilerle buluştuklarını belirten Tosun, etkinlikle tüm insanlara barış, hoşgörü ve kardeşlik mesajı vermek istediklerini ifade etti.

Bu yılki ana temanın "Anadolu'nun Dilleri" olduğunun altını çizen Tosun, Anadolu'da kullanılan Türkçe, Kürtçe, Arapça, Çerkezce, Lazca, Zazaca ve Gürcüce dillerini anlamaya ve anlatmaya çalışacaklarını kaydetti.

Programın çözüm sürecine de katkıda bulunacağına inandığını vurgulayan Yusuf Tosun, "Yarın akşam da bu dillerde şiirler okuyacağız. Böylelikle ülkenin her tarafına barış ve kardeşlik mesajı vereceğiz" dedi.

Konuyu daha iyi anlamak adına, programdan sonra "Tarihin Sıfır Noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'yi de ziyaret edeceklerini aktaran Tosun, yarın akşam düzenlenecek şiir gecesine tüm vatandaşları da davet etti.

Konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kaya'nın moderatörlüğündeki panelde, Yıldız Ramazanoğlu, İsa Kocakaplan, Hasan Akçay ve Celal Fedai şiire dair düşüncelerini dile getirdi.

Yarın akşam düzenlenecek "Balıklıgöl'ün kıyısında" programında ise Zeynep Arkan, Sümeyye Betül, Hasip Bingöl (Zazaca), Sıtkı Caney, Mustafa Özkurt Çupinaşi (Lazca), Sıddık Ertaş, Faruk Habiboğlu, Serdar Kacır, Şakir Kurtulmuş, Bejan Matur, Mustafa Özçelik, Hamid Omeri (Kürtçe), Kevser Ruhi (Gürcüce), Zafer Sürer (Çerkesce), Emrah Tahiroğlu (Arapça) ve Cihan Ülsen şiirlerini okuyacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 6. Balıklıgöl Şiir Akşamları' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement