7. Güneş Festivali 11 Haziran'da Başlıyor - Son Dakika
Yerel

7. Güneş Festivali 11 Haziran'da Başlıyor

7. Güneş Festivali 11 Haziran\'da Başlıyor

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenecek olan Güneş Festivali, 11 Haziran’da başlayacak.

05.06.2016 11:02

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl 7.'si düzenlenecek olan Güneş Festivali, 11 Haziran'da başlayacak. 2 gün sürecek etkinliklerde güneş enerjisinin faydaları anlatılacak. Festival kapsamında ayrıca ünlü sanatçılar Emre Aydın ile Candan Erçetin ve Kardeş Türküler'de sevenleriyle buluşacak.

Mezitli Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek 7. Soli Güneş Festivali'nin tanıtım toplantısı, Soli Pompeiopolis Antik Liman Kenti Sütunlu Cadde'sinde yapıldı. Burada konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olduğunu belirterek, "Ülkemizin de arasında olduğu ve 175 ülkenin imzaladığı Paris İklim Anlaşması ile küresel sıcaklık artışının 2 derecenin altında, mümkünse 1,5 derece seviyelerinde kalması hedeflenmiştir. Ülkemiz yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarında olan güneş enerjisi yönünden çok zengin potansiyele sahip olmasına karşın bu potansiyelden yararlanamıyoruz. Güneş enerjisinin elektrik üretimimiz içindeki payı mutlaka arttırılmalıdır. Güneşten elden ettiğimiz elektrik henüz istatistiklere yansımayacak kadar küçük miktardadır. Yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarımızı mutlaka devreye sokmak zorundayız" dedi.

Güneş enerjisinin Türkiye'de çok güzel kullanılabileceğini vurgulayan Tarhan, "Potansiyel kullanım kolaylığı, temizliği, yenilenebilirliği ve çevre dostu olması gibi nedenlerle diğer yenilenebilir enerji kaynaklarımıza göre daha kolay bir şekilde yaygınlaşabilecek durumdadır. Ülkemiz birim alanına düşen güneş enerjisi Avrupa ortalamasından iki kat fazladır. Bu potansiyel dikkate alınmadan nükleer enerji gibi gelecek için büyük riskler taşıyan seçeneğe yönelmek doğru değildir. Önümüzdeki süreçte bir yandan Soli Pompeiopolis Antik Liman ve çevresinin turizme açılması yönünde çalışırken, diğer yandan güneş enerjisinin kullanımına yönelik çabalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.

FESTİVAL 11-12 HAZİRAN'DA YAPILACAK

Festivalin 11 Haziran'da başlayacağını dile getiren Tarhan, "İlk gün gündüz çeşitli etkinlikler yapılacak. Akşam 18.00'da proje pazarı ve kermes alanının açılışı yapılacak. Yine her sene olduğu gibi festival alanında çeşitli stantlar kurularak güneş enerjisi firmaları ile yenilenebilir enerji sistemleri üzerine faaliyet gösteren firmalar bu stantlarda yer alacaktır. Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden değerli hocalarımız ve öğrencileri iki gün boyunca festivalimizin gündüz etkinikleri kapsamında bizlerle olacaklar ve güneş enerjisi ile çalışan projelerini sergileyecekler. 11 Haziran Cumartesi saat 21.00'da Emre Aydın, 12 Haziran Pazar akşamı da yine aynı saate Candan Erçetin ve Kardeş Türküler sevenleriyle buluşacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda festivalimiz Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı bazı etkinliklerimizi gerçekleştiremiyoruz" diye konuştu.

Tarhan, bütün Mersinlileri festival etkinliklerine beklediklerini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 7. Güneş Festivali 11 Haziran'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement