7 Yıl Önce Ölen Azbazdar'ın İsmi Doğum Salonunda Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

7 Yıl Önce Ölen Azbazdar'ın İsmi Doğum Salonunda Yaşayacak

7 Yıl Önce Ölen Azbazdar\'ın İsmi Doğum Salonunda Yaşayacak

19 Ağustos 2008’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Rasih Azbazdar’ın ismi, Ailesi tarafından Söke Devlet Hastanesi’nde yaptırılan ‘Refakatli Doğum Salonu’nda yaşayacak.

19.08.2015 16:20

19 Ağustos 2008'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Rasih Azbazdar'ın ismi, Ailesi tarafından Söke Devlet Hastanesi'nde yaptırılan 'Refakatli Doğum Salonu'nda yaşayacak.

Söke Belediyesi'nin eski Başkanlarından Mehmet Beliğ Azbazdar, eşi Hülya Azbazdar, oğlu Onur Azbazdar tarafından Söke Rotary Kulüp ile birlikte gerçekleştirilen bir projeyle Söke Fehime Faik Kocagöz Hastanesi'ne 'Refakatli Doğum Salonu' oluşturuldu. Bu odaya 7 yıl önce 23 yaşında hayata veda eden merhum Rasih Azbazdar'ın ismi verildi.

Salonun açılış töreni yapıldı. Törene Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, Rotary Kulübü 2440. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Dr. Reha Akın ve Guvernör Yardımcısı Selim Sır, Söke Rorary Kulübü Başkanı Erdal Erdiliballı ve Söke Rotary Kulübü yöneticileri, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Acat ve davetliler katıldı.

Törende açılış konuşmasını Söke Rotary Kulüp önceki dönem Başkanı Dr. Halil Karaaslan yaptı. Karaaslan doğum salonunun oluşmasındaki süreci anlatarak, emeği geçen herkese teşekkür etti. Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Doktorlarından olan Halil Karaaslan sağlık adına önemli bir ünitenin daha Rotary Kulüp olarak Söke Devlet Hastanesi'ne önümüzdeki günlerde kazandırılacağının müjdesini verirken, projenin Söke'nin kardeş şehri Amerika'nın Salinas Kenti Rotary Kukübü ile birlikte yapılacağını söyledi. Bu projeye Bin (1.000) Dolarlık katkı sözü ise Rotary Kulübü 2440. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Dr. Reha Akın'dan geldi.

24 saatlik doğum sürecinin önemli olduğunu belirten Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanlarından Murat Özşahin; "Daha önce başka doğum odasında gözlemde olan hasta, başka bir odaya alınarak ara ara kontrol edilmekteydi. Tabi süreçte hastanın taşınması sırasında sıkıntılı durumlar yaşanabiliyordu. Yeni oluşturulan doğum salonuna kazandırılan yatak, doğum masasına dönüşebiliyor. Yani aynı odada hem kontroller yapılabilecek, gerektiğinde yatak doğum masası haline getirilerek doğumda gerçekleştirilebilecek" dedi.

Konuşmasına kelimelin boğazına düğümlendiğini söyleyerek başlayan Söke Belediyesi eski Başkanlarından M. Beliğ Azbazdar; "Böyle bir ihtiyacı duyduğumuzda harekete geçtik ve yolumuz Rotary Kulüp ile kesişti. İki ekip elele verdi ve düşünülen proje gerçekleşti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz oğlumuzu gününden önce verdik, inşallah ismi sonsuza kadar yaşar. Burada doğan tüm bebeklerin çok uzun ömürlü olmalarını yürekten diliyoruz" dedi.

Rotary'nin iyi işler yaptığını, 6 öncelikli konuda hizmet verdiğini ev bunlardan birinin de anne ve çocuk sağlığı olduğunu belirten Rotary Kulübü 2440. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Dr. Reha Akın; "Azbazdar Ailesi ile yapılan işbirliği hastanemize yeni bir ünite kazandırdı. Bu ünitenin yeni hayatlara vesile olması Azbazdar Ailesi ile birlikte olan acımızı bir nebze olsun dindirecektir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Acat, hastaneye kazandırılan Refakatli Doğum Salonu için Rotary Kulüp ve Azbazdar Ailesi'ne teşekkür etti. Başhekim Acat, Azbazdar Ailesi'ne teşekkür plaketi takdim etti. Doğum Salonunun kurdelesi Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan, M. Beliğ Azbazdar ve Rotary Kulübü Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Dr. Reha Akın, Hastane Başhekimi Murat Acat tarafından kesildi.

Edinilen bilgiye göre; Doğum Salonu ve ünitelerinin yaklaşık 40 Bin dolar civarında bir meblağa mal olduğu öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 7 Yıl Önce Ölen Azbazdar'ın İsmi Doğum Salonunda Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement