8 Yaşında, 10'dan Fazla Madalya Kazandı - Son Dakika
Yerel

8 Yaşında, 10'dan Fazla Madalya Kazandı

3 yaşında spora başlayan ve 8 yaşına kadar 10’dan fazla madalya kazanan minik sporcu Armina Erkan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından ödüllendirildi.

19.08.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 yaşında spora başlayan ve 8 yaşına kadar 10'dan fazla madalya kazanan minik sporcu Armina Erkan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından ödüllendirildi.

Erzurum'da düzenlenen ve 41 ülkeden 3 bin 500 sporcunun yarıştığı 12'nci Uluslararası Shotakan Karate Turnuvası'na Kartal Belediyesi adına katılan Armina Erkan, "kata" dalında 80 sporcu arasından birinci oldu. Turnuva sonrası, Armina Erkan, Kartal Belediyespor Kulübü Başkanı Halil Şener, Armina'nın babası ve aynı zamanda hocası olan Ercan Erkan, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ü makamında ziyaret etti. Kata dalında 1 altın ve kumite dalında 1 bronz madalya alarak, başarılarına yenisini ekleyen Armina Erkan'ın hocaları, kendisinin çok iyi bir sporcu olmasının yanı sıra, okulda da başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

"SPORUN HER DALINI ÖNEMSİYOR VE DESTEK VERİYORUZ"

Başkan Öz, 8 yaşındaki minik sporcunun başarılarından dolayı memnun olduğunu ve gururlandığını ifade ederek, " Sporun her dalını önemsiyor ve destekliyoruz. Bu başarı bizleri çok motive etti. Sizler yeter ki çalışın, bizim desteğimiz hep sizlerle. Sen adeta madalya avcısı olmuşsun. Başarını tebrik ediyor ve bu başarıda emeği olan hocalarını da kutluyorum" dedi. Başkan Öz konuşmasının ardından sporcuya altın ve çeşitli hediyeler verdi.

SPORA 3 YAŞINDA BAŞLADI 10'DAN FAZLA MADALYA KAZANDI

3 yıldır karate sporu yapan Kartal Belediyespor Kulübü sporcusu Armina Erkan, okul hayatına Sabri Taşkın İlköğretim Okulu'nda devam ediyor. Spor hayatına 3 yaşında jimnastik sporuyla başlayan Armina, 5 yaşına kadar jimnastiğe devam ettikten sonra Uzakdoğu sporu olan karate ile ilgilenmeye başladı.

Karate hocası olan babasıyla çalışmalarına başlayan Armina, 4 yıldır Çetin Demirel ve Ercan Erkan hocaları ile birlikte spora devam ediyor. Armina Erkan'ın tek istediği ise, Avrupa ve Dünya Şampiyonluğuna erişmek olduğunu ve bunun için çok çalıştığını söyledi.

MİNİK SPORCUNUN BUGÜNE KADAR KAZANDIĞI BAZI ÖDÜLLER İSE ŞU ŞEKİLDE

5. Uluslararası 23 Nisan Dünya Çocukları Shotakan Karate Turnuvası kata dalında altın madalya, 5. Avrupa Shotakan Karate Şampiyonası Bursa kata ve kumite dalında altın madalya, Zafer Bayramı Shotakan Karate Şampiyonası, kata dalında altın madalya,Cumhuriyet Haftası Minik Yıldız Shotakan Karate Şampiyonası, kata dalında altın madalya, 5 th Turkish Open Shotakan Karate Tournament with 82.000 $ Award kata ve kumite dalında altın madalya, 11. Uluslararası Shotakan Karate Turnuvası Erzurum kata dalında altın madalya İnternational Marmara Cup İstanbul Shotakan Karate Şampiyonası kata dalında altın madalya, 4 th World Shotakan Martials art Festivali kata ve kumite dalında altın madalya

Esenler Shotakan Karate Spor Festivali kata dalında bronz madalya. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 8 Yaşında, 10'dan Fazla Madalya Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement