"9. Başkentte Kastamonu Günleri" Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

"9. Başkentte Kastamonu Günleri" Tanıtım Toplantısı

"9.Başkentte Kastamonu Günleri" tanıtım toplantısı yapıldı.

18.01.2013 10:05

Ankara'da 13-17 Mart tarihlerinde düzenlenecek

"9. Başkentte Kastamonu Günleri" tanıtım toplantısı yapıldı.

Kastamonu Sanayi ve Ticaret Odası(KATSO) toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısına, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Ankara Kastamonu Dernekler Federasyonu(KASDERFED) Genel Başkanı Hasan Şen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahan, Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sayan ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Bektaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Başkent Ankara'da 8 yıldır, Kastamonu günlerinin yapıldığını kendisinin ise 3. kez katılacağını ifade etti.

Kastamonu Günleri yapılmasının amacının Ankaralıların gözünde Kastamonu imajı oluşturma olduğuna dikkati çeken Bektaş, Kastamonu günlerinin yapılması için birçok gönüllü insanın olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Öncelikle hemşehri dayanışması söz konusu. Kastamonular, Devrekanililer, Taşköprülüler neden bu kadar külfetle Ankara'da buluşsunlar, sonra bunları federasyonlaştırıyorlar. Burada bir dayanışma var. Burada bir gurbet çabasıyla mücadele etme duygusu var. Bu olunca da memleketiyle bir diyalog oluşturma süreci başlıyor. Daha sonra bulundukları ortama taşıma çabasında oluyorlar. Daha sonrada konuştukları kişilerin zihinlerinde bir şehir imajı oluşturuluyor. Kastamonu Ankara arasında bir diyalog kurup, bir köprü oluşturuyor. 'Peki bu yapılıyor mu-' Bence gayet iyi yapılıyor. Başarılıyor. Özellikle bu anlamda Ankara'da bulunan arkadaşlarımız işlerini çok iyi yapıyorlar. Bu onların işleri değil ama bir gönül işi veriyorlar. "

-"Kastamonu huzurun başkenti"

KASDERFED Genel Başkanı Hasan Şen ise Kastamonu günleri yapılmasının diğer illere örnek oluşturduğunu ifade ederek, "Kastamonu günlerini yapan iller nasıl daha iyi yapabiliriz, diye düşünmeye başladı. Kastamonu'da bir vatandaş piknik yapmak istediğinde bir çam ağacının altında yapabilir. Ancak Ankara'da bir vatandaş piknik yapmak istediğinde kilometrelerce gitmesi gerekiyor. Bunun için Kastamonu huzurun başkenti. Havanın suyun kenti. Bunun için Kastamonu Ilgaz'ın arkasında saklı bir cennet" diye konuştu.

Muhabir: Özkan Beyer

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '9. Başkentte Kastamonu Günleri' Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement