"9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" - Son Dakika
Yerel

"9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, sigaranın insan sağlığına verdiği zararın tartışılmayacak kadar açık olduğunu bildirdi."dumansız hava sahası" uygulamasına destek verilmesi gerektiğini belirtti.

09.02.2013 15:04

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, sigaranın insan sağlığına verdiği zararın tartışılmayacak kadar açık olduğunu bildirdi.

Güvenç, "9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumun rahat bir nefes alması ve sigarasız hayata geçilmesi için

"dumansız hava sahası" uygulamasına destek verilmesi gerektiğini belirtti. Sigara kullanımının ülkenin en önemli problemlerinden biri olduğuna işaret eden Güvenç, şunları kaydetti:

"Üzülerek söylemek gerekirse ülkemizde 15 yaş üstü sigara kullanım oranı yüzde 27'dir. Yine 18 yaş üzerindeki erkeklerin yaklaşık yarısı, kadınların ise yüzde 20'si sigara kullanmaktadır. Sigaranın insan sağlığına vermiş olduğu zarar tartışılmayacak kadar açıktır. Hükümetimizin tütün ve ürünlerine karşı almış olduğu önlemler ile 15 yaş ve üzerinde sigara içen kişi sayısı 16 milyondan 14 milyona düştü. Yapılan çalışmalar sayesinde bu oranı inşallah daha da aşağılara inmesini hedefliyoruz."

Muhabir: İzzet Mazı

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement