AB Hibe Destekleri Konulu Toplantı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

AB Hibe Destekleri Konulu Toplantı Yapıldı

AB Hibe Destekleri Konulu Toplantı Yapıldı

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü işbirliğiyle Avrupa Birliği Hibe Destekleri konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

03.09.2013 17:19

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü işbirliğiyle Avrupa Birliği Hibe Destekleri konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda işadamlarını yatırıma teşvik edildi.

Mersin ASİAD Dernek Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, TKDK aracılığıyla sağlanan destek programları hakkında bilgilendirme yapıldı. Programa TKDK İl Koordinatörü Zafer Demir, Mersin ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz ve çok sayıda işadamı katıldı. TKDK yetkilileri tarafından yapılan sunumda, hibe dağıtımının yapıldığı Ipard programı tanıtıldı. Programda, Avrupa Birliği tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla karşılıksız olarak hibe dağıtmak için oluşturulan Ipard programının yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağladığı belirtilerek, bu rakamın sektör ve bazı şartların değişimine bağlı olarak yüzde 15 oranında artacağı ifade edildi. TKDK'nın ulusal kalkınma plan ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedeflerin, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirdiği bilgisini veren yetkililer, 11. başvuru cağrı döneminin açıldığını ve başvuruların kabul edilmeye başlandığını belirtti. Sunumda, verilen destekler ile kırsal alanların sürdürülebilir gelişimine katkı sağlarken, işadamlarının yeni ve son sistem işletmelerle yatırıma teşvik edilmesinin amaçlandığı vurgulandı. Türkiye'de 42 ilde Ipard programının uygulandığını belirten yetkililer, Mersin'in kırsal kalkınma alanında destek almaya daha uygun olduğunu söyledi. Genel başvuru koşulları hakkında yapılan sunumda da adayların gerçek ya da tüzel kişilikler olabileceği ancak kamu ortaklık oranının yüzde 25'in altında olması gerektiği belirtildi. Başvuru ve proje sürecinin TKDK İl Koordinatörlüğü işbirliği içerisinde sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapan yetkililer, desteği net olarak sağlanabilmesi için istenen şartların taahhüt edildiği gibi eksiksiz olarak tamamlanması gerektiğini ifade etti.

TKDK İl Koordinatörü Zafer Demir de amaçlarının hem Mersin'i kalkındırmak hem de işadamlarını yeni yatırımlara teşvik ederek onlara destek sağlamak olduğunu belirtti. Programı düzenleyen ASİAD'a memnuniyetlerini ileterek teşekkür eden Demir, programın çok verimli geçtiğini ve işadamlarına faydalı olacağına inandığını belirtti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AB Hibe Destekleri Konulu Toplantı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement