Adanalı Firmaların "İkinci 500 Büyük" Başarısı - Son Dakika
Yerel

Adanalı Firmaların "İkinci 500 Büyük" Başarısı

Adanalı Firmaların "İkinci 500 Büyük" Başarısı

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, firmaların dünya piyasalarında daralmanın yaşandığı bir dönemde ve zorlu rekabet koşullarında artan başarısının önemli olduğunu bildirdi.

31.08.2012 16:45

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, firmaların dünya piyasalarında daralmanın yaşandığı bir dönemde ve zorlu rekabet koşullarında artan başarısının önemli olduğunu bildirdi.

Sürenkök, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan " Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2011 Yılı Raporu"na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 1. ve 2. 500 sanayi kuruluşları arasında yer alan Adana sanayi firması sayısının 29'a yükseldiğini bildirdi.

Tekstil, gıda, otomotiv, metal, makine, demir-çelik gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmaların Adana ekonomisinin ve ihracatının lokomotifi olduğunu vurgulayan Sürenkök, şunları kaydetti:

"Firmalarımızın dünya piyasalarında daralmanın yaşandığı bir dönemde ve zorlu rekabet koşullarında artan başarısı önemlidir. Sıralamaya giren firmalarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Adana tekstil sanayisinde çok gelişmiş, modern entegre tesisleriyle gıda sanayisinde Türkiye markalarına sahip ve makine imalat sanayisinde ise yurt dışına komple fabrikalar kuran tesisler bulunduran bir şehirdir."

Açıklamaya göre, "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2011 Yılı Raporu" listesinde yer alan 17 Adana firması şöyle:

"Karteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, Oyka Kağit Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş, Akyem Adana Yem Yağ Biodizel Tarım Ticaret ve Sanayi A.Ş, Gürsoy Yem Gıda ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Oğuz Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş, Kıvanç Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, Sunar Pazarlama ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Kimteks Tekstil İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş, Meltem Kimya Tekstil Sanayi İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi, G.Ç.S. Metal Çatı İzolasyon Taahüt Ticaret A.Ş, Adana Besi Yem A.Ş, Sepaş Plastik A.Ş, Oğuz Gıda A.Ş, Zahit Alüminyum ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Koneks Boya ve Kimya Madencilik Madeni Yağ İnşaat Plastik Turizm Seyahat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ve Özgür Atermit Sanayi ve Ticaret A.Ş."

Muhabir: Emrah Yorulmaz/ Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Abdullah Kıratlı - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adanalı Firmaların 'İkinci 500 Büyük' Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement