Adanalı Futbol Hakemlerinin Dayanışma Gecesi - Son Dakika
Yerel

Adanalı Futbol Hakemlerinin Dayanışma Gecesi

Adanalı Futbol Hakemlerinin Dayanışma Gecesi

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, futbolda lokomotif görevi yapan, güzelleştiren ve gelişmesini sağlayan hakemlerin zor görevinde herkesin destek olması gerektiğini söyledi.

12.03.2015 14:23

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, futbolda lokomotif görevi yapan, güzelleştiren ve gelişmesini sağlayan hakemlerin zor görevinde herkesin destek olması gerektiğini söyledi.

Hadi, futbol hakemlerinin Seyhan Oteli'nde "Gerçekleştirilen Geleneksel Dayanışma Gecesi"nde yaptığı konuşmada, hakemliğin keyifli ancak zor bir görev olduğunu, hakimin kararının değişebileceğini, ancak hakemin kararının asla değişmeyeceğini kaydetti.

Kendisinin de eski bir hakem olduğunu anımsatan Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Hakemin dostu yine hakemdir. Bazı kulüpler farklı kazandığı maçlarda bile hakemin aleyhinde konuşurlar. Bu nedenle hakem oyun kuralı kitapçığını yatağının başucunda bulunduracak ve sürekli okuyarak kuralları ezberleyecek, daha sonra da sahada uygulayacak. Adana'da futbol hakemliğinin eski dönemlerde çok iyi yerlerde olduğunu biliyorum. FİFA Kokartlı Hakem Ali Timur, İlyas Ayan, Ayhan Yücebilgiç, ayrıca Mustafa Gündüz, Reha Aktaş, Altan Öncül, Turan Yıldırım, Mahmut Çetiner, gibi yüz akımız hakemler süper ligde yönettikleri maçlarla gururumuz olmuşlardır. Günümüzde de hakemlerden aynı başarıyı bekliyoruz. Hakem kıyafeti, davranışı hatta kilosuyla bile örnek olmalıdır. Ayrıca, hakemler yabancı dili iyi bilmeli ve bilgisayarı iyi kullanmalıdır. Geceye emeği geçen Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Adana Şube Başkanı Berkan Püsküller, İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik'e teşekkür ederim."

Geleneksel Dayanışma Gecesi'nde diğer konuşmacılar hakemliğin iyi bir yerde olduğunu belirterek başarılar dilediler. Geceye, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri, Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif Oflaz, Futbol Federasyonu Adana İl Temsilcisi Mehmet Çiftçi, Futbol Federasyonu 7. Bölge Eğiticisi Yusuf Emre, Eski Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zafer Arslan, İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik, hakemler ile spor kulübü yöneticileri katıldı.

Konuşmalardan sonra başta gözlemci Abdullah Öcalan olmak üzere tüm hakem ve gözlemciler eşleriyle birlikte müzik eşliğinde kurtlarını döktüler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adanalı Futbol Hakemlerinin Dayanışma Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement