Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Remziye Karabucak ve yönetim kurulu üyeleri, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne ziyarette bulunarak, yeni narenciye çeşitleri üretimine yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Karabucak, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, dünyanın her yerinde narenciye çeşitlerine kolaylıkla ulaşılabildiğini ancak Türkiye'de ise üreticilerin, yerli narenciye çeşitlerini bulma konusunda büyük sıkıntı yaşadığını belirtti.
Hem üretici hem de birlik olarak arazilerine yerli narenciye çeşitleri dikmek ve üretmek istediklerini vurgulayan Karabucak, "Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nun yeni çeşit geliştirme çalışması yaptığını biliyoruz. Bu amaçla Alata'ya birlik yönetimiyle ziyarette bulunduk ve yapılan çalışmayı yerinde gördük. Alata ve bizim hedefimizde yerli çeşitlerin sektöre kazandırılması var" diye konuştu.
Kurum müdürü Dr. Davut Keleş ise Ekonomi Bakanlığı ile Narenciye Tanıtım Grubu'nun desteğinde gerçekleştirilen "Turunçgil Çeşit Geliştirme Projesi" kapsamında yerli ve yeni çeşitlerle ilgili denemelerin devam ettiğini söyledi.
Keleş, projenin tamamlanmasıyla yeni narenciye çeşitlerinin sektöre kazandırılacağını sözlerine ekledi. - Mersin
Son Dakika › Yerel › Adanalı Narenciye Üreticilerinden Alata'ya Ziyaret - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?