Adıyaman'da Akaryakıt İstasyonları Denetlendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Adıyaman'da Akaryakıt İstasyonları Denetlendi

Adıyaman\'da Akaryakıt İstasyonları Denetlendi
19.02.2014 18:10  Güncelleme: 18:30

Adıyaman'da faaliyet gösteren akaryakıt istasyonları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca denetlendi.

Adıyaman'da faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarının  Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) denetlendiği bildirildi.

Adıyaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve EPDK'nın il genelinde akaryakıt kaçakçılığı ile etkin mücadele etmek amacıyla 10-14 Şubat tarihleri arasında hazırlanan denetim programı kapsamında LPG ve akaryakıt istasyonlarını denetlediği ifade edildi.

Denetimlerin 31 personel ve 10 denetim aracından oluşan 5 ekip tarafından 4 gün süreyle yapıldığı vurgulanan açıklamada, 150 lisanslı akaryakıt ve LPG istasyonu denetlendiği kaydedildi.

Denetlenen istasyonlardan 7 akaryakıt ve LPG otogaz istasyonunun faaliyette olmadığı tespit edildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Faal olan 143 akaryakıt ve LPG istasyonunda toplam 273 adet lisans kontrolü yapıldı. Ayrıca, 140 istasyonda satışa arz edilen akaryakıtların kaçak olup, olmadığının tespiti amacıyla, akaryakıt ürünlerinden ulusal marker denetimleri yapılmış olup, 225 marker ölçümünden tamamı geçerli çıkmıştır. Faal olan 133 LPG istasyonunda yapılan denetimlerde ise tüp dolum aparatına rastlanmamıştır. Akaryakıt istasyonlarında yapılan denetimlerde 1610 adet akaryakıt sayacı ve 284 adet LPG sayacı olmak üzere toplam 1894 adet sayacın damga süresini kontrolleri yapılmış, 21 adet sayacın damga süresinin geçtiği, 8 adet sayacın eksik verdiği tespit edilmiştir"

Açıklamada ayrıca piyasada güvenin sağlanması, haksız kazancın ve vergi kayıplarının önüne geçilmesi, tüketicilerin ödedikleri paraların karşılığını almaları ve haksızlığa uğramamaları bakımından denetimlerin kesintisiz bir şekilde sürdürüleceği vurgulandı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Akaryakıt İstasyonları Denetlendi - Son Dakika


Advertisement