Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, engellileri ziyaret etti.

16.05.2015 16:23

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, engellileri ziyaret etti.

Özdemir, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerde engellilerle sohbet etti ve onların sorunlarını dinledi.

Özdemir, engellilerle ilgilenmelerinin görevleri olduğunu ancak belediye olarak onlarla ilgili yaptıkları çalışmaları yeterli görmediklerini söyledi.

İlçedeki engellilerin topluma kazandırılması için Engelli Evi açtıklarını belirten Özdemir, "Engellilerimiz buradaki kurslarda el becerilerini geliştiriyorlar ayrıca bilgisayar, saz, gitar kursu gibi kurslarda da eğitim alarak meslek sahibi oluyorlar" dedi.

Açılan kurslarda bir araya gelen engellilerin kendi aralarında iletişime geçerek sosyal hale geldiğini ifade eden Özdemir, böylece engellilerin ailelerinin de rahatladığını dile getirdi.

Yaptıkları çalışmalarla daha ince engellilere tekerlekli sandalye ve akülü engelli aracı dağıttıklarını anımsatan Özdemir, bu yıl da böyle bir çalışma yapacaklarını belirtti.

Gölbaşı'nda "Kadının önemi, toplumdaki yeri ve aile içi şiddet" konferansı

Gölbaşı Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak katılan Gölbaşı Adliyesi Aile Mahkemesi Hakimi Kadriye Pürlüpınar, Türk toplumunda kadının saygın bir yerinin olduğunu söyledi.

Tarih boyunca kadına şiddet uygulamanın erkeğin otoritesinin dışa vurumu olarak görüldüğünü belirten Pürlüpınar, "Erkeğe güçlü yönetici imajı çizilirken, kadın baskı altında tutulur ve kadın çevresindeki olumsuz giden her şeyden kendini sorumlu tutmaya başlar. Böylece her şeye 'evet' der. Kadının çaresiz tavrı erkeğin şiddet uygulamasına katkıda bulunur" dedi.

Kadına şiddetin kız çocuğunun istenilmemesi olayından başladığını ifade eden Pürlüpınar, kız çocuklarının okula gönderilmeyerek eğitim haklarının ellerinden alındığını vurguladı.

Kadına şiddetin her yaşta ve dönemde farklı şekilde görülebildiğini kaydeden Pürlüpınar, "Her gün yaşanan binlercesinden sadece kadının ölümü ve sakatlanmasıyla sonuçlananlar basına yansımasına rağmen yine de gazetelerde kadına yönelik şiddet haberlerinin yer almadığı gün yoktur" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement