Adıyaman'ın İl Oluşunun 60. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'ın İl Oluşunun 60. Yıldönümü Kutlandı

Adıyaman\'ın İl Oluşunun 60. Yıldönümü Kutlandı

Adıyaman Üniversitesi’nde Adıyaman’ın il oluşunun 60. yıldönümü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

01.12.2014 17:58

Adıyaman Üniversitesi'nde Adıyaman'ın il oluşunun 60. yıldönümü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Aydın, kamu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personelimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama programı, Yrd. Doç. Dr. Murat Gökhan Dalyan'ın hazırlamış olduğu sunumla başladı. Yrd. Doç. Dr. Dalyan sunumda Adıyaman'ın tarihini anlatarak geçirdiği savaşları ve adının nereden geldiğini anlattı. Ardından Halkoyunları Topluluğu ekibi kısa bir gösteri yaparak Adıyaman yöresinden oyunlar oynadı. Akabinde Adıyaman Yeşilay Cemiyeti Başkanı Hakan Özöncel Ahmet Akil Yağınlı tarafından kaleme alınan "Adıyaman'ı Düşünom da" adlı şiiri seslendirdi. Son olarak Adıyaman Gençlik Merkezi müzik ekibi konser verdi.

Ekip, Adıyaman yöresi şarkı ve türkülerinin yer aldığı biri birinden güzel eserleri bu günün anısına seslendirdi. Şarkı ve türküler izleyicilerden büyük alkış aldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'ın İl Oluşunun 60. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement