Adıyaman Kent Konseyi, yapılacak Yeni Anayasa'ya katkıda bulunmak için çalışma başlattı.
Adıyaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi TBMM tarafından yeni oluşturulacak Anayasaya katkıda bulunmak üzere Adıyaman'da önümüzdeki günlerde 'Anayasa Çalıştayı' için toplumsal katılıma çağrıda bulundu.
Adıyaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Gökhan Özger, yaptığı açıklamada, Adıyaman Kent Konseyinin Sivil Toplum Kuruluşlarının çatısı olduğunu, toplumun bir çok kesiminin temsil noktasında görev üstlendiğini söyledi.
Özger, 1982 anayasası gibi vatandaşların farklılığından ve çeşitliliğinden faydalanmak yerine bizleri benzeştirmeye çalışan bir politikanın oluşmaması için bu çalışmalara başladıklarını ve temel hak ve özgürlükler üzerinde uzlaşı sağlanmasını aynı zamanda yeni yapılacak olan Anayasanın bir toplum sözleşmesi niteliğini taşımasını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bu konuda bütün sivil toplum kuruluşlarının bu çalıştaya katılmalarının ilimizin ve ülkemizin geleceği için önemli bir adım olacak. Gençlerimizin bu konuda kendini kanıtlayıp önümüzdeki zamanlarda daha cesur çalışmalarda yer alacağını düşünerek Adıyamanı muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için büyük bir girişimin başlangıcı olduğunu vurgulamak gerekir. Çalıştaya katılmak isteyen tüm sivil toplum kuruluşları ve temsilcilerinin 04 Şubat 2012 tarihine kadar Adıyaman Kent Konseyi Sekreterliğine resmi yazı ya da e-posta olarak ulaştırabilirler."
- ADIYAMAN
Son Dakika › Yerel › Adıyaman Kent Konseyi, Yeni Anayasa'ya Katkıda Bulunmak İçin Çalışma Başlattı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.