Adü Mühendislik Fakültesi İş Dünyasıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Adü Mühendislik Fakültesi İş Dünyasıyla Buluştu

Adü Mühendislik Fakültesi İş Dünyasıyla Buluştu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi 2.Danışma Kurulu, iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

21.02.2013 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi 2. Danışma Kurulu, iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2. Danışma Kurulu Toplantısı, ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel öncülüğünde ADÜ Senato Odası'nda gerçekleşti. Toplantıya ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cavit Bircan, ADÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Aydın'ın önde gelen sektör ve kurum temsilcileri katıldı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, yaptığı açılış konuşmasında; ADÜ Mühendislik Fakültesi'nin Adnan Menderes Üniversitesi'nin vitrini olacak fakültelerden birisi olduğunu söyledi. Birincioğlu, ADÜ) Mühendislik Fakültesi Danışma Kurulu'nun bir önceki toplantıda alınan kararlar doğrultusunda planların gerçekleştiğini ifade etti.

ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel de, yaptığı sunumda; ADÜ Mühendislik Fakültesi'nin personel durumu, bölümler, yapılanlar ve yapılması planlanan hususlar hakkında bilgi verdi. Amaçlarının fakültenin beş bölümünün de tam fonksiyonlu olarak hayata geçmesi olduğunu belirten Çengel, "Üniversite; topluma, sanayiye önderlik yapabilir. Onlara ciddi katkılar sağlayabilir. Sanayi de üniversiteyi ciddi şekilde yönlendirebilir. Bu şekilde her ikisinin de kazanacağı bir ortaklık söz konusu ve biz bu ortaklığı ciddi bir şekilde yürütmek istiyoruz"

diyerek toplumla işbirliği içerisinde olmak istediklerini belirtti.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri Aydın'ın gelişimine yönelik her türlü projede işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti. Fikirleri dinleyen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel, bu toplantıların zaman zaman yapılacağını söyleyerek katılımcılara teşekkürlerini sundu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adü Mühendislik Fakültesi İş Dünyasıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement