Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önündeki açık alana"Bahçe Satranç Sahası" yaptırıldı.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışmayla öğrencilerin genellikle masa başında oynanan satrancı ayakta geniş bir alanda oynayabilme imkanına sahip olduğunu belirtti. Talha, öğrencilerin diledikleri zamanda satranç oynayabileceğini ifade etti.
Talha, öğrencileri spora yönlendirmek amacıyla üniversite olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini vurgulayarak "Satranç, karar verebilme ve alternatif üretebilme yeteneğini kazandıran çok önemli bir beyin sporudur. Bundan dolayı öğrencilerimiz için bu tür imkanları daha da artırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Muhabir: Hakan Furkan
Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - ADIYAMAN
Son Dakika › Yerel › Adyü'ye 'Bahçe Satranç Sahası' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.