Aesob Başkanı Sevimçok'tan Odalara Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Aesob Başkanı Sevimçok'tan Odalara Ziyaret

Aesob Başkanı Sevimçok\'tan Odalara Ziyaret

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, beraberindeki başkanları ile birlikte Finike, Turunçova ve Hasyurt'taki esnaf odaları ziyaret etti.
Ziyaret programına AESOB Başkan Vekilleri Adlıhan Dere ve...

05.12.2013 16:45

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, beraberindeki başkanları ile birlikte Finike, Turunçova ve Hasyurt'taki esnaf odaları ziyaret etti.

Ziyaret programına AESOB Başkan Vekilleri Adlıhan Dere ve Mehmet Ali Alkan, AESOB Denetim Kurulu Başkanı Musa Kazım Buhurcu, AESOB Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Kurul ve Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun da katıldı.

İlk olarak Finike Şoförler Odası'nı ziyaret eden Sevimçok, Oda Başkanı Ziya Aydemir ile şoför esnafının sorunları ile ilgili görüştü. Aydemir, kamyoncu esnafının son dönemde yaşadığı sıkıntıları aktarırken, Fatih Sultan Mehmet köprüsünden 16.00-22.00 saatleri arasında kamyonlara uygulanan geçiş yasağının devam ettiğini ve esnafın mağdur olduğunu belirtti. Sevimçok ise bu işin takipçisi olduklarını, konu ile ilgili olarak yazışmalar yaptıklarını söyledi.

Finike Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaretinde Başkan Bekir Sıtkı Çobanoğlu, AESOB Başkanı Sevimçok'a Finike'nin turizmden pay alamadığını ve esnafın büyük bölümünün dükkanlarını kapatarak Kumluca'ya yerleştiğini anlattı.

Turunçova ve Hasyurt Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı da ziyaret eden Sevimçok, bölge esnafının sorunlarını dinledi. Hasyurt Esnaf Odası Başkanı Hüseyin İnce ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirtirken, Turunçova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Erbaş ise esnaftan ustalık belgesi istenmesinin esnafı sıkıntıya düşürdüğünü söyledi.

Sevimçok ise ustalık belgesinin diploma ile eşdeğer olduğunu ve bir işi yapmanın ehliyeti olduğunu belirterek önemini vurguladı. Sevimçok, bu belgenin sadece esnaf odasından istenip, Ticaret Odası'ndan istenmemesinin ise haksızlık olduğunu belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aesob Başkanı Sevimçok'tan Odalara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement