Afsad'ın Kısa Filmleri Çsm'de İzleyici ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Afsad'ın Kısa Filmleri Çsm'de İzleyici ile Buluştu

Afsad\'ın Kısa Filmleri Çsm\'de İzleyici ile Buluştu

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) Sinema Çalışma Grubu’nun kısa filmleri izleyicileriyle buluştu.

01.01.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) Sinema Çalışma Grubu'nun kısa filmleri izleyicileriyle buluştu. Sanatçıları ve sinemaseverleri Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da yalnız bırakmadı.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği'nin (AFSAD) filmlerine ev sahipliği yaptı. AFSAD Sinema Çalışma Grubu'nun hazırladığı "Bay Bir", "Geliyorum", "Maço Makas" ve "Hayatımız Film" adlı 15'er dakikalık kısa filmler salonu dolduran yüzlerce sinemaseverin beğenisine sunuldu. Bu yıl "Biz absürt çekeriz" sloganı ile sunulan etkinlikte Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da sanatseverleri yalnız bırakmadı. AFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertekin yaptığı açılış konuşmasında, "Eskiden üretimlerimizi küçük bir odada 15-20 kişi izlerdik. Kendi kendimize mutlu olurduk. Biz istediğimiz kadar çalışalım, uğraşalım ama bu ürettiklerimizi bir yerlerde sergileyip, halkla paylaşamıyorsak anlamsızlaşıyor. Fotoğraf çalışmalarımızın anlamlandırılmasında en büyük desteği Çankaya Belediyesi ve başında bulunan Bülent Tanık'tan aldık. Kültür ve sanata bu kadar değer veren bir başkanımız olmasaydı biz de AFSAD olarak dar kalıplar içinde kalırdık" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, "Mekanı yapabiliriz ancak içinde sergilenecek sanat eserlerini yapmak ancak sanatçıların işidir. Bu yüzden her türlü sanatçıya kapımız açık. Biz inanıyoruz ki sanat insanı özgürleştiren, ufkunu açan ve toplumu ileriye taşıyan en önemli kaynaklardan birisidir. AFSAD'ı da ciddiyeti, dinamizmi ve cesur devrimci kimliğiyle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Tanık'ın sözleri salonu dolduran izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Konuşmaların ardından gösterime sunulan kısa filmlerin izlenmesinden sonra emeği geçenlere plaket verildi ve etkinliğin anısına toplu fotoğraf çektirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afsad'ın Kısa Filmleri Çsm'de İzleyici ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement