Afyonkarahisar'da Mikrobölgelendirme Planı Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Mikrobölgelendirme Planı Masaya Yatırıldı

Afyonkarahisar\'da Mikrobölgelendirme Planı Masaya Yatırıldı

Afyonkarahisar'da, 'Coğrafi Bilgi Sistemli Tabanlı Mikrobölgelendirmesi Planı' bilgilendirme toplantısı yapıldı.

30.10.2013 17:27

Afyonkarahisar'da, 'Coğrafi Bilgi Sistemli Tabanlı Mikrobölgelendirmesi Planı' bilgilendirme toplantısı yapıldı. Plan ile Afyonkarahisar merkezinde deprem riski olan bölgelerin ortaya çıkarılacağı çalışmalar sonucunda, yapılacak olan imar çalışmalarının altlığı oluşturulacağı ve yeraltının röntgeni çekilmiş olacak.

İkinci derece deprem bölgesinde yer alan kentin ileride yapılacak olan çalışmalara zemin oluşturması açısından Yard. Doç. Dr. Müge Akın tarafından hazırlanan 'Coğrafi Bilgi Sistemli Tabanlı Mikrobölgelendirmesi Planı', bilgilendirme toplantısında değerlendirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten başkanlığında yapılan toplantıya, Yard. Doç. Dr. Metin Bağcı, Yard. Doç. Dr. Mutluhan Akın, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Uzman Personeli Özge Yeğin ve Afyonkarahisar Belediyesi teknik personeli katıldı.

Toplantıda konuyla ilgili katılımcıları bilgilendiren Müge Akın, hazırlanan planın beş aşamadan oluştuğunu söyledi. Bu aşamaların ise, arazi ve sondaj çalışmaları, zemin etüt deneyleri, verilerin değerlendirilmesi, tüm verilerin tek bir haritada birleştirilerek raporlanması ve mikrobölgelendirme planı oluşturulması ile uygulama alanları olduğunu kaydetti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Mikrobölgelendirme Planı Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement