Afyonkarahisar'da Sigara Yasağına Uymayan 3 İşletmeye Kapatma Cezası - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Sigara Yasağına Uymayan 3 İşletmeye Kapatma Cezası

Afyonkarahisar\'da Sigara Yasağına Uymayan 3 İşletmeye Kapatma Cezası

Afyonkarahisar’da 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanuna uymayan 3 işletmenin kapatılırken, 5 işletmeye ise idari para cezası uygulandı.

28.06.2014 13:27

Afyonkarahisar'da 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanuna uymayan 3 işletmenin kapatılırken, 5 işletmeye ise idari para cezası uygulandı.

Afyonkarahisar İl Tütün Kontrol Kurulu'nun Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol başkanlığında yapılan toplantıda, 4207 Sayılı Kanun çerçevesinde kentte yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklama ise sigara yasağı konusunda yapılan denetim ve uygulamalarla ilgili bilgiler verilerek, yasanın yürürlüğe girdiği tarih itibari ile kent sınırlan içerisinde 4207 Sayılı Kanun uygulamaları ile ilgili olarak denetimlerin titizlikle devam ettiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mayıs ayında il ve ilçe merkezleri olmak üzere toplam bin 448 özel hukuk kişilerine ait binasına, 33 kamu hizmet binası, 74 toplu taşıma aracı olmak üzere bin 555 ziyaret gerçekleşmiştir. 8 işletmede aksaklık tespit edilmiş olup, 3 işletmeye kapatma cezası uygulanmış, 5 işletmeye de idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca yine geçtiğimiz ay Sağlık Bakanlığı'na ait Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) hattına gelen toplam 21 adet şikayete söz konusu olan iş yerleri denetlenmiştir." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Sigara Yasağına Uymayan 3 İşletmeye Kapatma Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement