Ağrı Valisi Tekinarslan, Süphan Dağı'na Tırmandı - Son Dakika
Yerel

Ağrı Valisi Tekinarslan, Süphan Dağı'na Tırmandı

Ağrı Valisi Tekinarslan, Süphan Dağı\'na Tırmandı

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Patnos ilçesinde bulunan Süphan Dağı'nda kayıp kent kalıntıları olduğu söylentileri üzerine tırmanış yaptı.

26.07.2013 00:38

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Patnos ilçesinde bulunan Süphan Dağı'nda kayıp kent kalıntıları olduğu söylentileri üzerine tırmanış yaptı.

Patnos Arama Kurtarma Derneği üyelerinin bir hafta önce Süphan Dağı'na tırmanışları esnasında eski yerleşim yerine benzer bir bölgeyi tespit etmesi üzerine Vali Tekinarslan, Patnos Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Derviş Ahmet Güllerci ve Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun ile Süphan Dağı'na tırmandı.

Tekinarslan, burada yaptığı konuşmada, durumu yerinde incelemek için tırmanış yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ramazan ayında dağa tırmanış zordur. Bugün dağa tırmanışımız zor şartlarda oruç tutanları, tarlada, inşaatta ya da diğer ağır işlerde çalışan insanları anlamamız için iyi bir deneyim oldu. Hem ileride Ağrı Dağı'na yapacağımız tırmanışa hazırlık için hem de kayıp kent bulunduğuna dair iddiaları tespit etmek için tırmanış yaptık. Burada şekil itibarıyla sanki işlemden geçmiş taşlar bulunuyor. Bizim gözlemlerimiz buradaki gerçeği ortaya koymaz. Ama burada tam olarak ne olduğu konusunda talimat vereceğiz ve uzmanlar tarafından incelenecektir burası. Ancak o zaman konu hakkında kesin bir şey söylenebiliriz."

Vali Tekinarslan'ın, Süphan Dağı'na tırmanışı 4 saat sürdü. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı Valisi Tekinarslan, Süphan Dağı'na Tırmandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement