Bitlis'in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin organizasyonu ile "Ayetler ve Hadisler Işığında Hayatımız" adlı konferans düzenlendi.
Ahlat Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen konferansa çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen konferans Ulu Camii İmam Hatibi Orhan Toprak okuduğu Kur'an Tilaveti ile başladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Akgül tarafından "Ayetler ve Hadisler Işığında Hayatımız" adlı konferans başladı. Prof. Dr. Muhittin Akgül, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) hayatı ile ilgili birkaç konuya değindi. Akgül, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) en dikkat çeken yönünün sadakat ve doğruluk olduğunu ifade ederek, içiyle dışının bir olduğu Kur'an-ın 'sadık insan' dediği bu kavramın Peygamber Efendimizde görüldüğünü söyledi. Akgül, "Hz. Muhammed (s.a.s), peygamber olmadan öncede vefalı, sadık ve emin bir insandı. Ticaretlerinde, sözleşmelerinde insanları aldatmayan ve verdiği tüm sözlerini yerine getirirdi. O zamanda insanlar tarafından güzel ahlakı biliniyordu" dedi.
Konferans, Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili bazı konuların anlatımıyla sona erdi.
Konferansın ardından Ahlat Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hakan Saz tarafından Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Akgül'e Ahlat bastonu hediye edildi. - BİTLİS
Son Dakika › Yerel › Ahlat'ta 'Ayetler ve Hadisler Işığında Hayatımız' Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?